El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, que és al càrrec des de fa poc més d'un mes rellevant Miquel Buch, ha estat preguntat aquest dimecres, 7 d'octubre, a la sessió de control del Parlament, per Catalunya en Comú-Podem i la CUP per la participació dels Mossos d'Esquadra en diversos desnonaments en les darreres setmanes. Sàmper ha estat molt clar en respondre, i ha dit que «la societat ha de tenir clar que quan els Mossos intervenen és perquè un jutge ho ha dit», i ha afegit que «els Mossos són policia judicial i han d'obeir les ordres judicials».
Contradiccions entre les paraules de Sàmper i les tesis de JxCat
Unes paraules que no cridarien l'atenció venint d'un conseller d'Interior si no fos perquè és de Junts per Catalunya, la formació que presideix Carles Puigdemont i que tot just el cap de setmana passat aprovava la seva ponència política, que defineix les línies bàsiques de la ideologia del partit. Entre elles, s'apel·lava a la desobediència civil i es parlava de «trobar la complicitat mínima de les institucions per impedir que actes de desobediència cívica impulsats des de la ciutadania siguin reprimits».
A més, es demanava la complicitat i s'assenyalava que «els ciutadans i treballadors públics han de ser conscients que la confrontació suposa sacrificis personals i patrimonials». Ras i curt: crides a la desobediència i a la permissivitat dirigides també als Mossos d'Esquadra com a treballadors públics que fan que les paraules d'aquest dimecres del conseller Sàmper entrin amb contradicció amb les tesis defensades per Junts per Catalunya.
Una ponència política que ha portat cua
En els darrers dies s'ha parlat molt de la ponència política de Junts per Catalunya, on es fan crides a la desobediència civil i pacífica i es reconeix que seguir-la és el camí més efectiu per a la confrontació amb l'Estat, assumint, però, que això genera costos a escala personal i patrimonial. JxCat també creu que, en l'exercici de la confrontació, cal afectar «els interessos econòmics d'Espanya».