Intervenen més de 220 kg de pop sense controls sanitaris a les Cases d'Alcanar

Tot el producte intervingut no havia passat per la llotja

El Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tarragona (SEPRONA) ha intervingut més de 220 quilograms de pop quan era transportat en una furgoneta.  Aquests fets van passar durant la tarda del dijous 13 de setembre, quan els agents van veure que una part de la pesca del dia, no es posaria dins les càmeres frigorífiques de la llotja de les Cases d'Alcanar.

El pop intervingut no havia passat els controls sanitaris

Dins les activitats que realitza el SEPRONA, n'hi ha que estan encaminades a la inspecció de les embarcacions destinades a la pesca de pop i contra la pesca i captura il·legal d'aquest tipus de cefalòpodes. En aquest sentit, es va observar com una embarcació pesquera, un cop atracada al port, va començar a descarregar i, en un moment, es va apreciar com una de part de les captures es van portar a la llotja i, posteriorment,  cinc recipients de plàstic, es van derivar fins al maleter d'un vehicle de càrrega estacionat al recinte del port.

Un cop interceptat aquest vehicle a la sortida de les instal·lacions del port de les Cases d'Alcanar, es va procedir a la inspecció d'aquest mateix. En el maleter hi havia cinc bidons de plàstic, de clor blau, en els quals hi havia 179,64 quilograms de pop. A més, tampoc hi havia cap persona identificada amb el corresponent document de transport que permet el trasllat de captures des del punt de descàrrega fins al lloc de la venda.

Per aquest motiu, es va procedir a la inspecció de l'embarcació, la qual havia atracat al port i havia descarregat el producte. En aquest, s'hi van trobar diverses infraccions relacionades amb l'armador i l'embarcació. Així doncs, es va denunciar davant el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, per infringir diversos conceptes de la normativa relacionada amb la primera venda de productes pesquers.

El SEPRONA va inspeccionar l'embarcació en la qual es van pescar els pops
El SEPRONA va inspeccionar l'embarcació en la qual es van pescar els pops | Guàrdia Civil