Toni Standen, britànica que va fingir un càncer terminal perquè li paguessin la boda, i el seu marit

Una noia fingeix un càncer terminal i la seva pròpia mort perquè li paguin la boda

El gran engany de la britànica ha acabat sortint a la llum gràcies al coronavirus

Toni Standen, de 29 anys, ha fingit tenir càncer terminal perquè els seus familiars i amics li paguessin les noces. Uns mesos després de la cerimònia, un familiar de la dona va anunciar la seva defunció per portar l'engany fins al final. No obstant això, la van descobrir i la seva farsa va sortir a la llum.

La jove, originària de Londres (Regne Unit), va assegurar que patia un tumor que s'havia estès al cervell, els ossos i en general per totes les parts del seu cos i, per fer la seva història més creïble, es va afaitar el cap. «Ha passat al meu cervell, als meus ossos, és a tot arreu», explicava Toni Standen al 'Mirror'.

Toni Standen va fer pública la seva suposada malaltia i fins i tot va arribar a concedir entrevistes a diferents mitjans de comunicació. «M'acaben de dir que em queden dos mesos de vida. Tinc un nou tumor agressiu a la cama i els meus òrgans estan fallant. Encara tinc esperances que passi un miracle mèdic», explicava al seu compte de Facebook.

«Les últimes setmanes han estat molt dures. Ara camino amb crosses, encara que segueixo caient. Sempre he estat molt maldestre. No sóc capaç de caminar sense ajuda i és molt difícil, perquè et treu tota la teva independència. No estic segura de si no poder caminar pel meu compte serà el meu futur o només seran unes males setmanes, però ho veurem», afegia.

«Estic agafant cada segon, minut i hora tal com venen. Viu la teva millor vida, sigues feliç, somriu i estima les persones que es preocupen per tu. Segueixo somrient», finalitzava el missatge.

Recapten diners pel seu casament i la lluna de mel

Els seus amics i familiars van crear una pàgina a GoFundMe per recaptar diners per pagar les seves noces. Les persones pròximes a Toni van aconseguir reunir una quantitat suficient per pagar totes les despeses seu matrimoni, una cerimònia a la qual van assistir 150 convidats, i els de la seva lluna de mel per Turquia, Alemanya, República Txeca, Àustria, Hongria i Itàlia.

Quan van tornar del seu viatge de nuvis, Toni Standen va anunciar que només li quedaven uns mesos de vida perquè havia empitjorat la seva situació clínica. Dos mesos després, van anunciar la seva defunció. «Toni va morir ahir a la nit, envoltada d'amics i família, forta fins al final», escrivia un familiar de la dona a Facebook.

La seva mentida va començar el 2017, quan va explicar a un diari local que patia càncer. El març de 2019 va explicar que estava en estat terminal. El passat mes de gener va dir que li quedaven dos mesos de vida perquè els seus òrgans havien començat a fallar i al febrer van comunicar la seva mort.

Descobreixen l'engany gràcies al coronavirus

Tot i que van aconseguir convèncer a tothom, finalment es va aconseguir descobrir el seu engany. I va ser gràcies a la pandèmia del coronavirus. Toni Standen, que suposadament estava morta, es va contagiar del virus i, inexplicablement, això va sortir publicat a les xarxes.

«Podria haver guanyat un Oscar, la seva actuació va ser així de bona. Ens va enganyar a tots. Em va dir que s'estava morint i vaig caure en el parany», explicava Cheryl Aston, una de les seves companyes de la universitat, al 'Mirror'.

«Tots estàvem sorpresos amb què, en lloc de morir a mesura que el càncer s'apoderava d'ella, es feia més forta cada dia», assenyalava un altre amic de Toni. «Ho va fer per cridar l'atenció, per veure què diria la gent sobre si ella moria», afegia.

Després de descobrir l'engany, la dona va ser denunciada pels seus amics i familiars i ara s'enfronta a una pena de presó per frau. A més, també es podria veure obligada a tornar tots els diners recaptats. Ella mateixa es va declarar culpable a la Cort de Magistrats de Chester. Allà, el jutge, Nicholas Sanders, va assenyalar que havia comès un «abús de confiança horrible».