Un investigador espanyol: «Estem fora de control»

La pandèmia continua expandint-se per Espanya

Un professional sanitari protegit a punt d'entrar en contacte amb un malalt de coronavirus a l'Hospital Clínic
La pandèmia continua expandint-se per Espanya | Catalunya Diari

La pandèmia a Espanya s'està expandint a un ritme desbocat i cada dia la xifra de nous contagis continua augmentant a un ritme preocupant.

Tant és així, que alguns experts comencen a parlar que la segona onada del virus ja és un fet, com és el cas de l'investigador del CSIC, Antonio Figueras, que ha alertat a Twitter que la situació a Espanya està fora de control, fent una al·legoria amb el Titanic: «Això està absolutament fora de control. Ho digui qui ho digui. Si jo fos el capità del vaixell, tornava al pont de comandament», assegurava ahir després de les últimes dades proporcionades per Sanitat.


Els contagis augmenten de manera alarmant aquesta última setmana 

El Ministeri va notificar 1.418 nous casos de Covid-19, una xifra similar a la registrada el dia anterior (1.486). En total, en els últims 7 dies hi ha hagut 24.273 nous contagiats, unes xifres que no agraden gens a aquest investigador, que alerta que encara queda la segona quinzena d'agost per a «seguir la sembra per la Península».I els seus avisos no són nous. Fa dos dies ell mateix va al·ludir irònicament als monarques, que es troben de vacances i no estan fent res per parar el virus: «Quan els caps acabin les seves vacances a les illes, després d'haver malgastat el sacrifici de tot un país, confinaran. L'agència de salut de la Unió Europea ha demanat als estats membres amb augment casos de coronavirus restablir les mesures de control».Figueras ja va avisar a finals de juny que la situació que s'estava creant no era la millor, advertint: «Anem malament no, el següent. El pitjor és que la població no és conscient que l'onada s'està formant», advertia. Sembla que tenia raó, perquè molts experts coincideixen a afirmar que la segona onada ja és aquí.


Comentaris

envia el comentari