Foto d'un home amb mal de cap.

Els investigadors confirmen que els homes tenen la regla: els 5 símptomes

Alguns estudis suggereixen que els homes poden experimentar símptomes molt similars als de les dones

La menstruació és un procés fisiològic que forma part de la vida de qualsevol dona. Quan tenen la regla, moltes poden arribar a experimentar certs símptomes i malestar. No obstant això, tot apunta que potser no són les úniques: els homes també podrien viure una cosa molt similar.

És evident que el cicle hormonal funciona de manera diferent en homes i dones. Tot i això, és molt habitual que aquestes experimentin canvis hormonals al llarg del mes. Com tots sabem, la menstruació varia segons cada dona. Algunes presenten un patró menstrual regular i sense dolor, mentre que d'altres poden percebre tot el contrari.

Els homes no sagnen, però… És possible que també tinguin la regla?

En qualsevol cas, aquest procés és present en totes les dones i, independentment de la situació, la fluctuació d'hormones juga un paper clau en tots els sentits. Per exemple, és molt normal que durant la menstruació es puguin experimentar símptomes tan habituals com ara rampes, canvis d'humor bruscos, cansament, mal de cap i, fins i tot, dolor a la zona lumbar.

Però per a sorpresa de molta gent, han sortit a la llum alguns estudis que confirmen que les dones no serien les úniques que presenten aquests símptomes. Així doncs, la ciència podria afirmar que els homes també menstruen.

Encara que la part més coneguda i evident de la menstruació és el sagnat, la veritat és que els homes, encara que no sagnen, també podrien tenir-la. Evidentment, falten estudis que avalin i contrastin aquesta hipòtesi, però tot apunta que el gènere masculí també és susceptible de presentar certs canvis hormonals.

Detall d'una persona amb mal de panxa
La regla s'associa a una gran varietat de símptomes diferents. | Getty Images

Les evidències que han trobat els investigadors

A través del mitjà Vouchercloud s'han recopilat una sèrie de dades que semblen ser força interessants. A més, han estat recollits i explicats pel doctor Jed Diamond al seu llibre El síndrome del hombre irritable. Hi podem observar com més de 2.000 homes i dones de nacionalitat britànica han pogut notar una sèrie de peculiaritats que, tal com tot apunta, afirmaria la hipòtesi anterior.

A la pregunta de si els homes tenen la regla, prop del 26 % reconeixen passar una mena de 'període'. D'altra banda, un 50 % més consideren que estan més irritables en algun moment del mes. Entre els símptomes que s'estan investigant, un 51 % dels homes es troben cansats, un 43 % més tristos del normal i un 47 % reconeix tenir fins i tot algun capritx. Segons la ciència, i tal com explica el doctor Diamond, aquests símptomes es correspondrien amb la 'Síndrome de l'home irritable', que apareix normalment a partir dels 40 anys.

Cal continuar investigant-hi

A més, diversos estudis semblen haver trobat alguns símptomes que podrien indicar-ne la presència i que en molts casos són prou similars als que experimenta una dona.

El principal i més evident és la fluctuació de l'hormona testosterona, que normalment sol augmentar els mesos de tardor i acaba decreixent a la primavera, durant el març, l'abril i el maig. Aquest fet pot desencadenar una altra classe de símptomes, molt propis també en les dones: el cansament, les rampes, l'augment de la sensibilitat i els capritxos.

Tot i que encara calen més estudis per avançar en aquesta línia, tot indica que la pràctica d'exercici, l'alimentació saludable i determinats tractaments (sota prescripció mèdica) podrien ajudar a pal·liar aquests símptomes.

▶️ Vídeo del dia