Dona mirant per un microscopi

Els investigadors troben un altre benefici de la dieta mediterrània per a les dones

T'agrada la dieta mediterrània? Si és així, no et perdis el benefici que els experts acaben de descobrir

Tant si t'agrada la dieta mediterrània, com si encara no l'has començada a seguir, tots sabem que és una de les opcions alimentàries més saludables. A més a més, recentment s'ha descobert una qualitat nova i interessant.

Però què és i en què consisteix la dieta mediterrània? És una manera d'implementar la dieta recomanada.La dieta mediterrània fa referència a una dieta rica en verdures, llegums i fruites, peix, oli d'oliva, fruits secs i productes integrals, així com una dieta baixa en carn, sucre i cereals blancs.

Entre altres aspectes, sabem que és molt útil en la prevenció de la malaltia arterial coronària, diabetis tipus 2, diabetis gestacional i trastorns de la memòria. De la mateixa manera, també pot millorar l'equilibri del tractament de la diabetis, tot i que és cert que, fins ara, n'hi ha poca evidència.Tot i això, ara hem conegut el descobriment que oferiria la dieta mediterrània si la triem.

Quin és el benefici nou de la dieta mediterrània que s'ha descobert recentment?

Els investigadors de l'Smidt Heart Institute, del Cedars-Sinai (Estats Units), han descobert un benefici molt interessant relacionat amb la dieta mediterrània i l'embaràs i, ara, l'han publicat a la revistaJAMA Network Open

Els experts van intentar avaluar aquesta dieta amb els resultats adversos de la gestació i van descobrir la troballa següent: les dones que concebien mentre seguien la dieta mediterrània presentaven un risc molt menor de desenvolupar preeclàmpsia al llarg de l'embaràs.

Els seus beneficis no es queden aquí

Ara bé, hi ha moltíssims més beneficis de la dieta mediterrània en l'embaràs. Principalment, els científics també van avaluar la relació amb altres resultats adversos de la gestació.

Satrill ple d'oli

Per exemple, van avaluar-ne l'efecte en el cas de la diabetis gestacional, la hipertensió gestacional, el part prematur, la mort fetal i el naixement d'un nadó més petit per a la seva edat gestacional. Efectivament, van confirmar que optar per un patró alimentari saludable s'associaria amb un risc molt menor de resultats adversos de l'embaràs. De fet, el més beneficiós és el de la preeclàmpsia, en reduir-se el risc un 28 %.

Saps què és la preeclàmpsia?

La preeclàmpsia està relacionada amb els símptomes de pressió arterial, propi de les embarassades. Els símptomes més comuns són pressió arterial alta, proteïnúria i inflor. A més a més, hi pot haver mal de cap, dolor abdominal superior o alteracions visuals, com ara a visió borrosa o punts negres al camp de visió.Aquests darrers símptomes poden indicar una malaltia més greu. En la preeclàmpsia, la circulació sanguínia de la placenta es pot afeblir, cosa que pot fer que el creixement fetal s'alenteixi.

La pressió arterial es considera elevada si la pressió superior és superior a 140 mmHg o la pressió inferior és superior a 90 mmHg, o si hi ha un fort augment en comparació del nivell de pressió arterial de referència. Si la pressió arterial puja per sobre de 160/110 mmHg, l'afecció és considerada greu i requereix tractament mèdic.

Quan contactar amb el metge?

Si, malgrat descansar acasa, la pressió arterial està repetidament per sobre de 150/100, cal contactar amb un metge.Si, a més d'un augment de la pressió arterial, hi ha mal de cap, dolor a la part superior de l'abdomen o alteracions visuals, cal comunicar-ho directament amb la sala d'emergències de la maternitat.

Sempre s'ha de trucar a la sala d'emergències abans d'anar a l'hospital de maternitat.Per sort, hi ha algunes estratègies útils per prevenir-ho. Sembla que ladietamediterrània, entre altres aspectes, pot ser molt beneficiosa.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp