Investiguen si una parella i el seu fill van morir de Covid a causa d'un bateig

S'està estudiant l'origen del contagi

Diverses persones fent un brindis en una celebració
Diverses persones fent un brindis en una celebració | ISTOCK

Espanya viu un moment delicat de la pandèmia del coronavirus. El país està sent colpejat amb duresa per la tercera onada i el nombre de contagis no para de créixer, superant-se tant el rècord de casos diaris tant a escala de país com en moltes comunitats. I com ja és conegut de les dues anteriors onades, un augment de contagis primer provoca un augment de les hospitalitzacions i després de les morts causades pel virus.

I encara que se'ns ha advertit de les greus conseqüències que té no respectar les mesures de seguretat aprovades per frenar els contagis, no aprenem i s'acaben produint morts que trenquen a tota una família i que es podrien haver evitat. Això és el que podria haver passat a la ciutat autònoma de Melilla.

Allà, la direcció General de Salut Pública està estudiant si la defunció de tres membres d'una mateixa família a causa del coronavirus podria ser a causa d'un brot provocat per una imprudència. Els morts serien una parella i el seu fill, adults tots ells, que haurien assistit a un bateig el passat mes de desembre.

Les dades que confirmava l'estament de salut de Melilla és que entre les quatre morts per coronavirus registrades aquest mes de gener, una xifra que dobla el viscut en els pitjors mesos de la pandèmia, tres d'elles s'haurien produït en un mateix nucli familiar. Sembla que els primers que haurien perdut la vida a causa de la Covid-19 haurien estat els pares, un matrimoni d'octogenaris. Passarien uns dies fins que va morir el fill de la parella, un home de 55 anys. 

Durant la celebració, també s'hauria contagiat un quart membre de la mateixa família per aquest sí que s'ha recuperat. Com explicàvem, la principal hipòtesi que té Salut és que l'origen dels contagis entre aquesta família va ser un bateig. En aquest s'haurien reunit un gran nombre de persones, encara que no s'ha especificat un nombre concret.

Amb aquestes tres morts, Melilla suma ja 49 morts per Covid des de l'inici de la pandèmia. Actualment, estan contagiats 600 dels seus 85.000 habitants, dels quals 12 es troben hospitalitzats, quatre en estat greu i dins de l'UCI de l'Hospital Comarcal.

Casament de 200 invitats d'un assessor del govern de Melilla

En els darrers dies, també hi ha hagut molta polèmica a la ciutat autònoma després que el secretari personal de la consellera d'Hisenda, Ocupació i Comerç, Latif El Fahmi, va celebrar part del seu casament amb 200 convidats. La celebració va tenir lloc el passat 31 de desembre, en una nit de Cap d'Any on els ciutadans de Melilla només es podien reunir en grups de 6 persones i on els establiments de restauració van haver de tancar de les 18.00 hores a les 20.00 hores de la tarda i amb un important límit d'aforament.

La versió del novi a les xarxes va ser que van respectar en tot moment les mesures de seguretat. Ell afirmava que els convidats van tenir gel i que «no es va superar l'aforament permès al BOME 1/3, en una sala d'aforament permès de 500 persones».

Però la realitat que mostraven diversos vídeos que es van fer públics a les xarxes sembla diferent. I és que en aquests es pot veure com durant la festa de la celebració, la parella que es casava no va respectar la distància de seguretat amb els convidats i tampoc es portava mascareta. El Fahmi insistia a les xarxes que la Guàrdia Civil es va presentar al lloc dels fets en veure les imatges, però va comprovar que no es cometia cap infracció.


Comentaris

envia el comentari