Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Investigadors del laboratori de l'Hospital Clínic fent proves de coronavirus el 5 de març del 2020

Investiguen la relació entre l'alopècia i possibles complicacions de casos de coronavirus

Hi ha més probabilitats que ingressin per complicacions

Investigadors del laboratori de l'Hospital Clínic fent proves de coronavirus el 5 de març del 2020
Investigadors estudien la relació entre els dos factors | Cedida

Un estudi preliminar planteja la hipòtesi que la pèrdua de cabell podria ser un indicador que ajudaria a preveure la gravetat de la Covid-19. Aquesta hipòtesi es fonamenta en la relació que els investigadors han observat en l'alta freqüència d'alopècia adrogenètica, la més comuna, i els pacients hospitalitzats fins ara pel virus, segons recull 'Nació Digital'.

En l'estudi participen experts com el doctor Sergio Vaño-Galván, director de la Unitat de Tricologia de l'Hospital Universitari Ramón i Cajal, així com Alba Gómez, dermatòloga i especialista en regeneració capil·lar de l'Institut Mèdic Ricart del Ruber Internacional Passeig de l'Havana.

Més probabilitats de ser ingressats per complicacions

Aquest estudi contempla que els homes amb alopècia adrogenètica (AGA) tenen més probabilitats de ser ingressats per complicacions de la Covid-19. Per a determinar la seva relació, es va realitzar un estudi observacional preliminar de la prevalença de pacients amb AGA i pacients hospitalitzats amb coronavirus.

Tot i tractar-se de patologies ben diferents, la doctora Gómez assenyala que podrien existir nexes d'unió entre elles quelcom que permetria entendre millor alguns aspectes d'aquesta pandèmia i facilitar la detecció de pacients amb risc de patir aquesta malaltia. Un fet que seria molt visible perquè es detectaria pel cabell.

Gómez explica que actualment hi ha diversos estudis amb més de 100 pacients ingressats que pateixen pneumònia derivada del coronavirus i que, a més, tenen un percentatge d'AGA superior respecte a la població general.

Noves possibilitats terapèutiques

De confirmar-se aquesta teoria es podria plantejar l'ús d'alguns fàrmacs emprats pel tractament de l'alopècia per «la prevenció de les formes més severes d'aquesta infecció» explica la doctora Gómez. Així doncs, basant-se en aquests coneixements, es podria plantejar que aquests medicaments tinguessin «un paper protector en la malaltia per coronavirus». Un fet que sens dubte aporta un ventall de noves possibilitats terapèutiques.