YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La Xina admet que va destruir proves de coronavirus a l'inici de la pandèmia

La destrucció es va produir a començaments d'any

Xinesos amb màscares per prevenir el coronavirus de Wuhan el 30 de gener de 2020
Xina explica que la destrucció de proves es va fer per «bioseguretat»  | Catalunya Diari

La Xina ha admès que a l’inici de la crisi de la pandèmia del coronavirus va eliminar proves de la Covid-19. El supervisor de la Comissió Nacional de Salut del país asiàtic, Liu Dengfeng, ha confirmat que es va ordenar destruir les mostres en laboratoris no autoritzats a principis del mes de gener. «Es va fer per seguretat del laboratori i per prevenir desastres futurs per patògens no identificats», ha assenyalat Liu.

Malgrat això, l’anunci realça les acusacions dels Estats Units. En aquest sentit, el secretari d’Estat, Mike Pompeo, ha reiterat que China es va negar a facilitar mostres del virus de pacients infectats a finals del 2019.

 

La destrucció es va fer per «bioseguretat»

Segons Liu Dengfenf la destrucció no es va fer per ocultar proves a altres països sinó per bioseguretat: «Les declaracions fetes per alguns funcionaris nord-americans van estar fora de lloc i tenien la intenció de confondre». Per una altra banda, Liu va afegir que les destruccions s’ajusten a les lleis sanitàries del país, que estipulen que els laboratoris que no compleixin els requisits necessaris han d’eliminar les mostres que tinguin.


Comentaris

envia el comentari