Les mascaretes, obligatòries en espais tancats però no a l'aire lliure

Així ho han acordat el govern espanyol i les comunitats autònomes aquest dilluns

Els treballadors d'un restaurant de Boston (Estats Units) entregant menjar als treballadors dels hospitals
L'ús de mascaretes serà obligatori en espais tancats | Europa Press

El govern espanyol i les comunitats autònomes han arribat a un acord aquest dilluns per a regular l'ús de les mascaretes. En un principi aquestes només eren d'ús obligatori en el transport públic però ara també ho serà en tots els espais tancats. Una mesura que no s'aplica a l'aire lliure on el seu ús només serà obligatori quan no sigui possible mantenir una distància de seguretat de dos metres. El seu ús es regularà en una ordre ministerial que Sanitat emetrà en els propers dies.

Es preveia «reforçar» el seu ús

La decisió, que feia dies que estava sobre la taula, s’ha acordat aquest dilluns a la tarda a la reunió del Consell Interterritorial de Sanitat amb les comunitats autònomes. Aquest diumenge, el ministre Salvador Illa ja va avançar que es preveia «reforçar» el seu ús i que hi havia «unanimitat» en demanar-ne l'obligatorietat, tot i que no va especificar en quins àmbits.

La mesura ha estat reivindicada per algunes administracions, tot i que el director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha expressat en diverses ocasions que l'obligatorietat s’havia d’estudiar bé i tenint en compte certs col·lectius que no les poden portar durant un temps perllongat. 


Comentaris

envia el comentari