Imatge d'un ancià amb una pilota a la mà

Investiguen l'excúpula d'una residència de Lleida per apropiar-se de 800.000 euros d'usuaris

Els imputats són dos germans i les seves respectives dones

La Fiscalia de Lleida s'ha querellat contra els exresponsables de la residència Adesma Fundació Privada de Lleida per haver-se apropiat, suposadament, de més de 800.000 euros d'usuaris, la majoria dels quals, estaven tutelats pel centre.

Segons ha informat aquest dimecres l'actual president de la fundació, Javier Castán, i tal com ha avançat en exclusiva el diari Segre, els imputats serien l'expresident, el seu germà que exercia com a tresorer, i les seves respectives dones.

Segons es desprèn de la informació facilitada per l'actual cúpula de la fundació, els querellats s'haurien «aprofitat dels seus càrrecs» per apropiar-se del patrimoni de persones respecte de les quals la Fundació tenia atribuïda judicialment la tutela. A més, també els acusen de beneficiar-se de diners que gestionava l'entitat per «augmentar el seu patrimoni i el de la seva família directa». Així mateix, haurien utilitzat el seu càrrec a la Fundació per «col·locar» familiars directes en llocs de direcció «sense tenir cap justificació curricular» amb l'assignació.

Fiscalia considera que hi ha indicis de diversos delictes

Per això, Fiscalia considera que hi ha indicis de delictes d'administració deslleial, apropiació indeguda, falsedat documental i estafa processal. El procés va sorgir a partir de la denúncia d'un particular l'any 2018 i la posterior denúncia dels actuals gestors l'any 2019, els quals s'han personat com a acusació particular. Tot plegat va servir per activar el procés judicial que està previst que comenci amb les declaracions dels acusats el pròxim mes de febrer.

L'actual president d'Adesma Fundació Privada ha volgut expressar aquest dimecres «l'enèrgica condemna de qualsevol actuació irregular que tingui relació amb els fets», desmarcant-se totalment de la gestió anterior. «Volem deixar clar que actualment la continuïtat de l'activitat està garantida i la situació econòmica està sanejada», assegura Javier Castán. De la mateixa manera, l'actual president de la fundació, Javier Castán, ha volgut emplaçar la Fiscalia a què «porti a terme les accions legals pertinents», per seguir «defensant la reputació i els interessos de la Fundació i dels seus tutelats, usuaris i treballadors».

Com diu el seu nou, Adesma Fundació Privada és una fundació privada sense ànim de lucre amb aproximadament un centenar d'usuaris i que gestiona la residència Sant Antoni de Pàdua de Lleida, un centre de dia de barri lleidatà de la Bordeta i presta atenció domiciliària, entre altres serveis.