URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Denuncien Endesa per la mort per electrocució de dos animals en una línia elèctrica a Catalunya

Els ecologistes d’Ipcena han presentat la denúncia pels fets ocorreguts a La Granadella

Imatge d'uns operaris reparant una línia elèctrica
Ipcena assegura que les dues àligues van morir electrocutades en una línia elèctrica | ACN

L’entitat ecologista Ipcena ha denunciat Endesa per la presumpta mort per electrocució de dues àligues marcenques (Circaetus gallicus) a Catalunya. Segons avança l’ACN, l’organització ha fet aquest pas pel fet que Endesa és la responsable de la línia elèctrica de mitja tensió (25.000 volts) on s’haurien produït aquestes electrocucions al municipi de La Granadella, a la comarca de les Garrigues.

Aquesta línia de mitja tensió abasteix d’electricitat la població de La Granadella i, segons els ecologistes, una torre elèctrica a la partida de Sort hauria provocat la mort d’aquests dos exemplars, tot i que les defuncions es van produir en dies diferents.

La mort més recent va tenir lloc aquest dimarts, 15 de setembre, mentre que la primera va ser el 9 de juliol després que l’àliga quedés atrapada als cables de la torre. Aquesta darrera electrocució també hauria provocat l’incendi que es va originar en els terrenys propers a la torre elèctrica amb la consegüent interrupció del subministrament elèctric al municipi.

Ipcena va més enllà i afirma que aquesta mateixa línia elèctrica hauria provocat l’electrocució de rapinyaires en torres elèctriques ubicades més a l’est d’on haurien tingut lloc la mort de les dues àligues. La denúncia s’ha presentat davant del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.


Comentaris

envia el comentari