Una aula sencera i quatre mestres en quarantena per dos positius de coronavirus en una escola de Barcelona

Els alumnes continuen la seva activitat pedagògica de manera telemàtica

Pla obert d'un grup d'alumnes de l'escola Eiximenis arribant a la plaça de Josep Pla de Girona
El grup que s'ha aïllat continua la seva activitat pedagògica de manera telemàtica des de casa | ACN

El col·legi Lycée Francés de Barcelona ha començat el curs escolar aïllant una classe sencera i quatre professors de l'escola. Segons Crònica Global, s'han detectat casos positius de Covid-19 en un alumne i una mestra d'aquest col·legi d'elit. A més, hi ha diversos docents que presenten símptomes de coronavirus. El centre educatiu ha alertat als pares i mares de la situació que s'està vivint i per aquest motiu s'ha decidit posar en quarantena tota la classe. Malgrat això, el grup continua la seva activitat pedagògica de manera telemàtica des de casa.

Tal com indica el citat mitjà, algunes famílies han lamentat la «improvisació» del col·legi davant aquesta situació argumentant que no s'ha aïllat els alumnes del mateix nucli familiar dels positius. La mestra que ha donat positiu serà substituïda fins al pròxim 27 de setembre mentre que un altre mestre amb símptomes clar va donar negatiu en el test de càrrega viral però igualment ha estat posat en quarantena per si es tracta d'un fals negatiu.

D'altra banda, el Departament d'Educació ha notificat aquest dimecres, 16 de setembre, que hi ha 72 casos positius de Covid de mestres i professors i 54 entre alumnes, que impliquen el confinament de 285 professionals i de 516 alumnes. En total hi ha 34 grups confinats, 8 d'ells a Barcelona, cosa que representa el doble dels que es van notificar dimarts.

Baixen els contagis i el risc de rebrot de coronavirus a Catalunya

Catalunya ha sumat 669 nous casos de covid-19 confirmats per PCR, elevant la xifra total als 124.789, segons l'últim balanç del Departament de Salut. Són 567 positius menys que els reportats fa 24 hores. La xifra de casos amb totes les proves és de 148.349 (787 més en les últimes hores).

Des de l'inici de la pandèmia, han mort 13.176 persones per coronavirus a Catalunya, 3 més que en el darrer balanç. Els ingressats als hospitals pugen en 3 persones i són ara 795. D'aquests, 135 estan a l'UCI, 5 més que fa 24 hores. El risc de rebrot baixa gairebé tres punts i és de 154,31, mentre que la velocitat de propagació baixa lleugerament de 0,95 a 0,92.


Comentaris

envia el comentari