Llum verda a la fusió de CaixaBank i Bankia després d'arribar a un acord total

Els consells d'administració de les dues entitats prendran demà la decisió final

Imatge de les oficines del Centre corporatiu CaixaBank Catalunya
CaixaBank i Bankia han arribat a un acord total sobre la seva fusió | CaixaBank

Acord entre CaixaBank i Bankia per tirar endavant el procés de fusió. Fonts financeres han confirmat que les entitats convocaran aquesta tarda els seus consells d'administració per celebrar dijous una reunió on hauran de donar llum verda a la integració.

Les negociacions, des que es va confirmar l'inici de les converses per explorar la fusió, han estat intenses, i han servit per perfilar el pes que tindrà cada entitat en el nou banc, així com el nom –que seguirà sent CaixaBank- o el procés de sinergies per retallar costos i plantilla, i garantir la rendibilitat. El FROB, principal accionista de Bankia, haurà d'analitzar també l'operació.

 

Dijous: Dia clau

En un principi, la reunió s'havia de celebrar diumenge però la prolongació dels treballs en la fase d'intercanvi d'informació, on s'han analitzat a fons els números de cada entitat, i certes divergències sobre l'equació de l'operació. 

Si ja de per sí l'operació entre les dues entitats és una fusió complicada, en aquesta ocasió té un interès addicional perquè Criteria no ha de baixar del 30% en l'accionariat del grup resultant per no perdre avantatges fiscals ni recursos.

L'inici de les negociacions va arrencar de manera discreta abans de l'estiu, després de tenir l'autorització dels dos consells d'administració, que per l'assessorament van contractar a bancs d'inversió (Morgan Stanley en el cas de CaixaBank i Rotschild a Bankia), consultores (Deloitte i EY, respectament) i assessors legals (Uría Menéndez i Garrigues, respectivament).

La reunió d'aquest dijous serà el tret de sortida d'una operació que crearà un grup amb actius per un import de 650.000 milions d'euros, unes 6.600 sucursals (4.400 de CaixaBank i 2.200 de Bankia) i una plantilla d'aproximadament 51.000 treballadors (35.600 de l'entitat catalana i 16.000 de l'entitat nacionalitzada).

A continuació, en una nova reunió dels consells d'administració es convocaran les juntes extraordinàries d'accionistes. Aquesta convocatòria s'ha de fer, amb almenys, un mes d'antelació, pel que en el millor dels casos els accionistes donaran llum verda a l'operació a finals d'octubre.


Comentaris

envia el comentari