Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'un carrer completament buit a causa del confinament

Un país que ja ha vacunat un terç de la població es planteja allargar el confinament

El número d'infeccions al país s'ha mantingut alt amb 6.435 nous casos registrats en les últimes 24 hores

Imatge d'arxiu d'un carrer completament buit a causa del confinament
Israel es planteja allargar el confinament malgrat que ja ha vacunat un terç de la població | iStockPhoto (Dennis Gleiss)

Uns tres milions de persones han rebut a Israel la seva primera dosi de la vacuna contra el coronavirus, cosa que suposa gairebé un terç de la població, i, malgrat això, el Govern es planteja estendre el confinament que s'acaba aquest dilluns.

A més, 1,7 milions d'israelians ja han rebut totes dues dosis de la vacuna, segons ha anunciat el Ministeri de Salut del país de nou milions d'habitants.

El número d'infeccions es manté alt

El número d'infeccions al país Mediterrani, no obstant això, s'ha mantingut alt amb 6.435 nous casos registrats en les últimes 24 hores, amb xifres especialment elevades entre els jueus ultraortodoxos i els àrabs.

Des de fa tres setmanes, hi ha un confinament al país, però s'han produït diversos incidents que demostren que no tothom el respecta per igual.

El confinament podria acabar per les disputes entre partits

El confinament podria acabar aquest dilluns a causa de les disputes entre el Likud, partit de centre dreta del primer ministre, Benjamin Netanyahu, i el partit Blau i Blanc, de centre esquerra i encapçalat pel ministre de Defensa, Benny Gantz.

Gantz demana més sancions per als qui violin les regles com a condició per aprovar una extensió del confinament, com requereix entre d'altres el Ministeri de Salut del país.
Entre les mesures que s'acaben aquest diumenge hi ha el tancament de fronteres i l'Aeroport Internacional de Ben-Gurion.

La coalició entre Netanyahu i Gantz, en què també participaven més partits amb menys importància política, va col·lapsar davant la incapacitat d'aprovar uns pressupostos, motiu pel qual hi haurà noves eleccions el 23 de març.

Quatre confinaments des de l'inici de la pandèmia

En aquest sentit, cal recordar que Israel ja ha declarat un total de quatre confinaments des de l'inici de la pandèmia, en un intent per frenar l'expansió del coronavirus. Amb tot, sembla que les mesures no acaben de produir l'efecte desitjat per les autoritats del país.

L'aplicació de l'últim confinament es va decidir el passat 6 de gener, després que l'anterior confinament rebés moltes crítiques i fos titllat d'ineficaç, ja que tant les escoles com els treballs no essencials van continuar oberts. 

[predef]catalunya-diari-625[/predef]