Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Professionals sanitàries de l'Hospital del Mar en una UCI amb pacients amb covid-19

La previsió d'un científic que espanta: «Podrien morir 3.500 milions de persones»

L'expert avisa que podríem enfrontar-nos en els pròxims anys a un «apocalipsi» de virus

Professionals sanitàries de l'Hospital del Mar en una UCI amb pacients amb covid-19
La previsió d'un científic que espanta: «Podrien morir 3.500 milions de persones» | ACN

Des de l'inici de la pandèmia no han deixat d'alçar la veu científics i experts per a llançar llum a un problema mundial que segueix molt viu avui dia, just un any després que es detectés el primer cas de Covid a Espanya. Alguns experts clamen a l'esperança i altres són més directes i fan saltar les alarmes amb els seus advertiments.

Aquesta vegada ha passat en directe en 'La Sexta Noche'. Juan Fueyo, un neuròleg espanyol, posava els pèls de punta aquest dissabte als espectadors amb una predicció. En la línia d'una apocalipsi, segons l'expert, el coronavirus podria ser només el principi i quedar-se en una cosa banal més endavant, amb l'arribada de coses fins i tot pitjors. Donada la magnitud de la pandèmia i els estralls que està causant en l'àmbit mundial, la predicció espanta.

Fueyo també és escriptor i, en un dels seus llibres, parla precisament de virus, en plural, ja que, segons l'expert, l'agonia podria no acabar amb el coronavirus. Sota el títol 'Viral: La historia de la eterna lucha de la humanidad contra los virus', el neuròleg avisa que la «massificació a les ciutats i la globalització» són avantatges de les quals s'aprofitarien més virus en un futur. En altres paraules, segons l'expert, la manera com avança la vida i la societat podria estar-nos conduint a més pandèmies. Però Fueyo, que resideix als Estats Units, tenia encara paraules més dures de pronunciar.

«3.500 milions de persones en els pròxims deu anys»

Juan Fueyo continuava el seu discurs a 'La Sexta Noche' d'aquest últim dissabte de gener en la mateixa línia en la qual adverteix al món en el seu llibre. «És molt possible que la nostra generació sofreixi una apocalipsi i que un virus assassini a 3.500 milions de persones en els pròxims deu anys», escriu el científic just al començament del llibre, deixant perplex al lector donis d'un primer moment.

Com era d'esperar, el científic donava arguments en directe per a defensar la seva predicció. «Un ànec infectat per un virus a Tailàndia és un perill per a qualsevol barri d'Espanya en poques hores. Fixa't la que ha armat un virus infectant una ratapinyada en una ciutat de la Xina de la qual mai havíem sentit parlar», explicava. I, segons Foc, la situació podria ser molt pitjor si s'expandissin virus molt més contagiosos que la Covid. «Si arriba un virus semblant al de la verola, que pugui infectar a parts més grans de la població, podria ser molt més greu», assegurava l'expert.

Ja altres científics han parlat de la possibilitat de futurs nous virus respiratoris i el científic recolza tal teoria i no descarta que puguin venir pandèmies més «mortíferes». «Crec que cal ficar por i tenir consciència, cal aprendre d'això i produir canvis en el Govern i en les institucions», deia Fueyo en directe.

El científic assenyala com preparar-se per a un possible «apocalipsi»

Davant la gravetat de la situació que Fueyo prediu, «una de les coses més importants que s'ha de fer és crear una comissió antipandèmies», assegura. I en aquesta línia, l'expert feia una crida als polítics, perquè «s'oblidin de polititzar tant les coses que no són 'politizables', com són les mascaretes i els confinaments». Una clara nova crítica de tantes a la gestió de la pandèmia per part de les autoritats. Segons recordava Juan Fueyo, Obama va crear en el seu moment una comissió antipandèmies, però més tard «Trump la va eliminar».

I, segons el científic, no podem permetre'ns tals errors: «Necessitem un pla d'atac de les pandèmies com el que tenim per a prevenir atacs d'armes militars», acabava el científic, enviant un cru advertiment al món sencer.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]