Un grup de persones fent cua a les portes d'un supermercat a Itàlia el 23 de febrer de 2020

Suspès el Carnaval de Venècia per l'amenaça del coronavirus

En només 24 hores s'ha convertit en el país amb més infectats d'Europa, més de 130 casos confirmats fins al moment

ACTUALITZACIÓ 15:10h 23/02/2020

L'afectació del coronavirus a Itàlia s'intensifica hora rere hora. Ara mateix, ja són 130 els casos confirmats al país veí. El govern italià, alhora, està decidint impulsar una sèrie de mesures per tal d'evitar la propagació entre els ciutadans. 

Tots suspès fins al dia 1 de març

D'aquesta manera, una de les últimes notícies que s'han pogut conèixer és la cancel·lació del Carnaval de Venècia, un dels més coneguts arreu del món. Així ho ha anunciat el president del Vèneto, Luca Zaia, després de fer una reunió d'urgència amb els màxims representants del ministeri de Sanitat italià: «Hem signat amb el ministre de Sanitat l'ordre amb què es cancel·len, inclòs el Carnaval de Venècia, tots els esdeveniments públics i privats, el tancament d'escoles i museus fins al dia 1 de març».

ACTUALITZACIÓ 11:47h 23/02/2020

Les autoritats italianes eleven a més de cent infectats de coronavirus al país. S'estan començant a suspendre  actes a les ciutats de les zones infectades, com ara la desfilada d'Armani a la 'Milano Fashion Week', la qual s'ha fet a porta tancada; o alguns esdeveniments esportius  a la zona de Llombardia. 

Itàlia s'ha convertit, en només 24 hores, en el país europeu amb el nombre més gran d'infectats pel coronavirus. Fins al dia d'avui, ja han mort dues persones i en són 81  que han contret el virus que està afectant — directament o indirectament — a milions de persones. 

El primer ministre d'Itàlia, Giuseppe Conte, va admetre la gravetat que està adquirint la situació al país, i ha anunciat que  les forces de l'ordre italianes es mobilitzaran per a impedir que els habitants i residents de les zones afectades i sotmeses a aïllament no es desplacin ni l'abandonin.

Lombardia és la zona més afectada

Fins ara s'han confirmat 81 casos de persones infectades, a les zones de Llombardia  — la més afectada amb més de 54 malalts —, Vèneto, Piamonte, Lazio i Emilia-Romaña. D'aquestes més de 80 persones infectades, ja hi ha hagut 2 víctimes mortals. La primera vida italiana que el coronavirus es va emportar va ser la d'un home de 78 anys, el qual ja portava ingressat des de feia 10 dies a un hospital de Véneto i la mort del qual es va confirmar la passada nit del divendres. 

D'altra banda, les autoritats van confirmar una segona defunció hores després de la primera mort. Es tractava d'una dona de 75 anys de Lombardia. Aquesta segona víctima va ser trobada morta en el seu domicili. Encara que patís altres problemes de salut, va donar positiu en el test del Covid-19 en les proves 'post-mortem'. 

Aquest segon cas de víctima mortal es creu que podria haver contret el virus per haver estat en contacte amb el qual, segons les autoritats italianes, seria el «pacient 1», un home de 38 anys que està ingressat  en estat greu  a l'hospital San Matteo de Pavia. Aquest és un dels centres mèdics que ha estat habilitat al nord del país per a poder tractar als infectats pel virus.

També et pot interessar...