Un operari de neteja pels carrer buits de Roma al carrer del colisseu

Itàlia promourà el turisme nacional amb un xec de fins a 500 euros a la seva ciutadania

La mesura té com a objectiu injectar diners a l'economia del país

La crisi  de la pandèmia  del coronavirus  obligarà els països a dependre del turisme nacional. Lluny quedaran els viatges amb avions oceànics o quilòmetres de ruta amb cotxe, almenys durant uns mesos. Per aquest motiu els governs estatals europeus s’afanyen a dissenyar els plans de promoció del sector turístic. Serà una temporada clau perquè es tracta d’un àmbit que genera centenars de milers de llocs de feina.

Alguns països d'Europa ja han avançat els seus plans i una de les mesures que ha agafat més protagonisme és la d’Itàlia. El govern de Giuseppe Conte ha anunciat que donarà un xec  de fins a  500 euros per a les famílies italianes  que passin uns dies de descans estival en alguna destinació  del país. L’objectiu rau a estimular el públic intern  davant la pèrdua del turisme estranger, que no pot arribar per les restriccions de mobilitat.

Concretament, el xec es lliurarà a aquelles famílies  amb fills amb uns ingressos inferiors a 40.000 euros anuals perquè els gastin en establiments hotelers, que hauran d’aplicar primer el descompte per posteriorment reclamar l’abonament al govern italià. Per una altra banda, es bonificarà amb 300 euros a les parelles i 150 a les persones que viatgin soles.

 

Itàlia: Pla Nacional de 55.000 milions d’euros ajudes

El pla de Giuseppe Conte compta amb 55.000 milions d’euros d’ajudes per injectar diners a l’economia italiana. A causa d’aquesta inversió, el dèficit  s’elevarà fins al 10,4% el 2020 segons els pronòstics. Entre altres mesures, també es contemplen ajudes d’entre 600 i 1.000 euros a les persones en atur  i autònoms, la regularització d’immigrants perquè treballin al camp i subvencions a fons perdut a les pimes  amb menys de 5 milions de facturació que hagi perdut almenys un terç dels ingressos.

 

França: 18.000 milions d’euros per ajudar el turisme

A banda d’Itàlia, França  també ha anunciat les mesures que realitzarà per ajudar al sector del turisme. En aquest cas, s’ha presentat un paquet de 18.000 milions d’euros per reactivar un àmbit del país que dóna feina a dos milions de persones. El primer ministre francès, Édouard Philippe, ha explicat que la ciutadania francesa ja pot començar a fer reserves  i ha assegurat que el rescat del turisme «és una prioritat nacional». L’any 2018 França va assolir la xifra rècord de 90 milions de viatgers.