Itan, el nadó amb una greu malaltia que només pot prendre una llet de 350 euros

El bebè necessita un respirador i estar constantment connectat als tubs d'oxigen

Itan Castro, el bebè argentí amb necessitats especials
Itan va ser operat del cor just néixer | Diario Móvil

Fa un any que la felicitat va arribar a casa dels Castro, a l'Argentina. El naixement del petit Itan va omplir la família de goig, però els somriures es van esborrar amb la primera operació de cor del nadó, qui pateix una greu malaltia cardíaca. «La primera intervenció suposadament era del cor, i va acabar sent reconstructiva de totes les artèries, ja que les tenia totes infectades amb un virus. Va ser necessari tallar parts de les artèries i fer empelts», confessa Hugo, el pare.

A conseqüència dels problemes posteriors al seu naixement, Itan pateix un endarreriment en el desenvolupament del seu cervell, fet que li va ocasionar un episodi greu de desnutrició i la necessitat de beure llet de tipus Vital 2. Cada 400 grams d'aquesta llet costa 400 dòlars (uns 358 euros), un preu fora de l'abast de la immensa majoria de famílies. D'altra banda, el petit ha d'estar connectat les 24 hores a uns tubs per on filtra l'oxigen, i per tant el seu entorn ha de ser extremadament higiènic.

La família, formada pel matrimoni entre Hugo i Yésica, el petit Itan i les seves dues germanes, s'ha traslladat a viure a casa de l'àvia paterna, ubicada al barri de Cristo Redentor, a la localitat argentina de Las Heras. Malgrat tot, no hi ha espai per tothom a casa de l'àvia, motiu pel qual hauran de construir una petita casa en un terreny pròxim.

«De la Municipalitat de Las Heras m'han ofert material per a construir un petit saló per a marxar allà a viure, però em falta ferro», declara el pare de la família. Les despeses d'alimentació i necessitats vitals del petit Itan s'emporten tots els estalvis però, tot i les innumerables dificultats, segueixen encoratjats en que el bebè tingui la vida més normal possible.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari