Aquest dimarts a la tarda tenim una cita amb el cel, ja que tindrà lloc un esdeveniment astronòmic únic que no es tornarà a veure fins d’aquí a uns quants segles. Es tracta del cometa Iwamoto, que passarà molt a prop de la Terra a una velocitat de 238.099 km/h, convertint-se així en el cometa més ràpid de l’espai conegut fins ara.
L’astre ja s’ha pogut veure al llarg de la darrera nit, però serà aquesta tarda de dimarts, cap a les 20:10 UTC, quan assolirà el punt més proper a la Terra. Tot i aquesta proximitat, el cometa passarà a uns 45 milions de quilòmetres de distància del nostre planeta en direcció la galàxia NGC 2093, cap a la constel·lació de Lleó.
La seva visió no serà fàcil a simple vista, així que necessitarem uns binocles o un telescopi per poder-lo observar. De fet, la segona opció és la millor, ja que podrem apreciar la llum que emet al seu voltant i l’estela que deixa al seu pas. A més, la meteorologia acompanyarà, ja que el cel estarà ben serè a gran part de Catalunya.
- També et pot interessar: Un meteorit de 40 metres pot xocar contra la Terra el proper 9 de setembre
No tornarem a veure aquest cometa fins l’any 3390
Si no ens volem perdre aquest espectacle ja podem aprofitar bé aquesta oportunitat, ja que, segons les estimacions dels astrònoms, aquest cometa no tornarà a passar a prop de la Terra fins ben bé l’any 3390, és a dir, d’aquí a més d’un mil·lenni. Per tant, valdrà la pena fer l’esforç d’apropar-se a un observatori per contemplar un esdeveniment que les properes generacions no podran gaudir.
Aquest cometa, que rep el nom científic de C/2018 Y1, va ser descobert fa ben poc, concretament l’any 2018 per l’astrònom japonès Masayuki Iwamoto, raó per la qual l’astre va ser batejat amb el seu nom.