Un meteorit de 40 metres pot xocar contra la Terra el proper 9 de setembre

Els experts destaquen que les possibilitat que la trajectòria de la roca s’acabarà creuant amb el nostre planeta són baixes. Si això passa, l’asteroide destruiria 2.000 km² de superfície terrestre

Aquest 2019 pot tenir una cita astronòmica molt perillosa per al nostre planeta. Concretament, els científics observen amb atenció la trajectòria d’un asteroide que podria impactar contra la Terra el proper 9 de setembre, cosa que provocaria la destrucció de prop de 2.000 km² de superfície terrestre. 

Així ho han confirmat els especialistes de la Conferència de Detecció d’Asteroides i Deixalla Espacial que s’ha celebrat a la ciutat de Darmstadt, a Alemanya, tot i que no és un tema que preocupi molt en aquests moments degut a les poques possibilitats que això acabi passant. 

Es calcula que, en cas que la roca arribi a impactar contra la Terra, ho faria a una velocitat de 44.000 km/h i tindria un impacte similar al de l’asteroide que va caure l’any 1908 a Sibèria, que va afectar a una superfície de 2.000 km² i va tirar al terra més de 80 milions d’arbres.

Baixa probabilitat que el meteorit arribi a la Terra

Malgrat l’alarmisme que pot generar una notícia d’aquestes magnituds, els experts insisteixen en treure ferro a la situació, ja que les possibilitats que això acabi passant són, ara per ara, força baixes. En concret, estaríem parlant d’una probabilitat entre 11.428, xifra que, a nivell astronòmic, és prou destacada.

Segons l’expert Ettore Perozzi, de l’Agència Espacial Italiana (ASI), amb les dades que es tenen ara mateix, la probabilitat d’impacte és equivalent a creuar una via de tren a cegues sense escoltar o veure si ve el tren, tenint en compte que passa un comboi cada 15 hores. És a dir, que la desgràcia pot passar, però amb poques opcions.

Les possibilitats que el xoc s'acabi produint són baixes | Arxiu

 

El setè asteroide més perillós dels propers 100 anys

Aquest asteroide, batejat amb el nom ‘astro 2006 QV89’, ocupa la posició número 7 d'una llista de 816 objectes espacials potencialment o meteors perillosos per a la Terra previstos per als propers 100 anys. No obstant, aquest llistat no es basa en la mida de les roques, sinó en les probabilitats que l’impacte acabi succeint. La primer aposició, per exemple, l’ocupa un asteroide de tan sols 9 metres de diàmetre però amb una probabilitat d’impacte d’entre 16 l’any 2095.