Imatge d'una sortida de sol a Cardedeu, Vallès Oriental

Molt menys fred de nit amb força sol dimarts tret d’alguns xàfecs al nord

Les temperatures pujaran clarament, tant les màximes com les mínimes. Fins a migdia plourà a la Vall d’Aran i caurà algun ruixat a la resta del Pirineu i a l’Alt Empordà

Aquest dimarts la notícia serà, sens dubte, la temperatura, ja que pujarà clarament de nit, quan l’ascens pot ser acusat. Les glaçades desapareixeran de pràcticament tot el territori i de dia també farà menys fred. Tot plegat amb el pas d’un front de nit i al matí que no comportarà moltes complicacions.

Pel que fa a l’estat del cel, el pas del front nocturn portarà més intervals de núvols arreu, sobretot alts i prims, cosa que impedirà que els termòmetres baixin de nit. Fins a migdia poden caure alguns xàfecs a la Vall d’Aran, així com alguns de més dèbils a la resta del Pirineu i a l’Alt Empordà. A partir del matí, tan sols quedaran intervals de núvols a punts del nord-est i al Pirineu, amb sol que dominarà en general amb ambient més agradable.

Temperatures clarament més altes de nit

L’ascens de les temperatures mínimes serà força destacat i no glaçarà a pràcticament enlloc després d’un dilluns al matí gèlid a gran part de Catalunya amb valors que han baixat dels -5º a punts de l’interior i del prelitoral i que han rondat els -15º de forma puntual als cims del Pirineu.

La presència de núvols de nit farà que els termòmetres no puguin baixar i les mínimes es moguin entre els 0º i els 5º en general, mentre que al litoral estaran entre els 5º i els 10º. De dia també farà menys fred i moltes màximes es situaran entre els 13º i 17º a la costa i prelitoral i entre 10º i 15º a la resta.  El vent encara bufarà una mica a l’Alt Empordà i Terres de l’Ebre.

Setmana de temps molt tranquil

De cara a la resta de la setmana, hi haurà pocs canvis amb sol que dominarà en general, tan sols alguns núvols prims, i temperatures que remuntaran poc a poc. No hi ha cap situació complicada a mig termini, cosa que fa pensar en un període llarg d’anticicló que s’allargarà ben bé fins a l’inici de la propera setmana com a mínim.