Imatge cistella de la compra a un supermercat

Ja és oficial: els supermercats que desapareixeran definitivament de Catalunya

Més de 300 treballadors seran acomiadats

Ja és oficial. L'empresa d'entregues ultraràpides a domicili, Getir, ha comunicat als seus treballadors la intenció que té de presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per als més de 1500 treballadors que té a l'Estat.

La notícia afecta directament a Catalunya, ja que l'empresa compta amb uns 390 treballadors a la demarcació de Barcelona.

La notícia s'ha fet pública dos anys i mig després que la multinacional turca arribés al país. Pel que sembla, l'aposta de la companyia pels 'supermercats fantasma' no ha acabat de quallar.

Foto d'una repartidora de Getir.
Les botigues de Getir tancaran. | Europa Press

Comença el compte enrere

Després que la companyia hagi fet pública la decisió d'abaixar les persianes de tots els seus establiments de l'Estat, la companyia ara té un mes per negociar els diferents acomiadaments.

Tal com ha informat l'ACN, la companyia ja s'ha reunit amb representants de la plantilla aquest dijous i ara tindrà un mes per negociar els acomiadaments.

Fonts de la companyia han indicat que: «Getir farà els millors esforços per esgotar qualsevol via que pugui sobrevenir durant la negociació», sense especificar si la intenció de la companyia és abandonar Espanya. 

L'empresa hauria retardat el comunicat

La cadena de supermercats, amb seu Istanbul, permetia fer la compra en menys de deu minuts, sense la necessitat de trepitjar en cap moment el local. De fer la compra, se n'encarregava el repartidor.

Tot i l'aposta innovadora, que va arribar en una època clau, enmig de la pandèmia de la Covid, la idea no ha acabat de quallar i, és per això, que l'empresa ha decidit presentar un ERO.

Motorista de l'empresa Getir, empresa d'enviaments ultrarràpids
La companyia permetia fer la compra sense sortir de casa. | Getir

Comissions Obreres, en un comunicat ha assegurat que l'empresa ha retardat l'inici del període de consultes de l'expedient perquè en un inici només havia d'afectar a una part dels empleats i «a causa d'un finançament que no han rebut, han optat pel cessament total de la plantilla».

CCOO ha qualificat l'empresa amb una «nefasta gestió empresarial». Han indicat que l'empresa «no ha sabut créixer ni tenir una estratègia de mercat a Espanya, i és ara la seva plantilla la gran perjudicada».

Amb tot, la pròxima reunió entre els sindicats i la direcció per continuar amb la negociació de l'ERO serà el 5 de juliol.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!