YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

URGENT

🚨 Catalunya suma 1.490 nous casos de Covid-19 i 30 morts

Experts alerten sobre l'«inquietant» augment de casos de coronavirus a Catalunya

S'ha detectat un augment de casos a les zones de Barcelona limítrofes amb l'Hospitalet

L'equip de mostres d'Atenció Primària de Lleida preparant-se per fer proves PCR a Aitona
L'augment de contagis per transmissió comunitària preocupa als experts | ACN

Jacobo Mendioroz, el director de la Unitat de seguiment de la Covid-19, ha afirmat que l'augment de contagis és «inquietant» i ha afegit que l'única vacuna actual «és la protecció social».

En declaracions aquest matí per a Catalunya Ràdio, Mendioroz ha explicat que s'ha detectat un augment de casos a les zones de Barcelona limítrofes amb l'Hospitalet de Llobregat i que això demostra el risc que els casos s'estenguin. Per això, ha fet una crida a tothom perquè extremi les mesures de prevenció, ja siguin de les zones afectades amb brots o no, per evitar arribar a una situació pitjor, així com el confinament total. «Estem veient l'inici de la pandèmia que no vam poder veure l'anterior vegada», ha valorat.

Es confirma la transmissió comunitària

El director ha reconegut que ja hi ha transmissió comunitària tant al Segrià com a l'Hospitalet, però ha volgut destacar que s'ha detectat en un estadi «molt més precoç que abans». El cap de la unitat de seguiment de la Covid ha insistit també en la necessitat d'extremar les precaucions en els contactes socials i ha demanat limitar-los als nuclis familiars, sempre que sigui possible.

En el cas de Barcelona, ha dit que la incidència de casos no és tan marcada com per haver de fer recomanacions més estrictes. Tot i això, ha insistit que el conjunt de recomanacions que es fan per al Segrià i l'Hospitalet «són aplicables independentment o no que s'hagi fet una resolució al respecte». Ha insistit que són mesures que ja s'han repetit reiteradament i haurien de ser la «tònica general» durant la pandèmia.

«L'epidèmia no ha marxat»

Mendioroz ha volgut recordar el fet que «l'epidèmia no ha marxat en cap moment, continua tenint la mateixa contagiositat i la mateixa letalitat que al principi». Després, també ha afegit que no hi ha una vacuna o tractament eficaç i que per això l'única forma d'actuar és a través d'aquesta «protecció social» per mantenir una activitat econòmica i social «més o menys activa però canviant la manera de fer les coses».

Pel que fa als rastrejadors, ha assegurat que «està previst» reforçar la xarxa i que així estava planificat. Ha dit però que el pla «es va dimensionant segons avança el brot».


Comentaris

envia el comentari