Imatge d'un personal sanitari extraient mostres de PCR en una usuària d'una residència gironina el 25 de maig de 2020

Es complica la situació: tres residències catalanes, confinades per brots

Un d'ells és a Balaguer, ciutat amb 258 persones contagiades de coronavirus

Set usuaris i dos treballadors d'una residència de Balaguer han donat positiu de  coronavirus, segons ha pogut saber l'ACN. El Departament de Salut ha confirmat que hi ha un brot en un centre de gent gran de la capital de la  Noguera, tot i que no ha facilitat les dades concretes.

El primer cas es va detectar perquè un dels residents que presentava  símptomes lleus de Covid-19 va donar positiu i es va decidir fer la prova a la resta de residents. Els altres positius detectats, però, són  asimptomàtics i es troben bé de salut.

Segons les últimes dades publicades al mapa de Covid-19 de la Generalitat, a la ciutat de Balaguer  hi ha 258 persones que han donat positiu de coronavirus i hi ha 1.024 casos sospitosos.

Dos centres del Baix Llobregat, confinats

La Generalitat  ha ordenat el confinament de les  residències de gent gran  de l'Hospitalet i Cornellà de Llobregat davant l'increment de contagis per Covid-19.

Fonts de tots dos municipis han informat que van rebre la notificació del Departament de Salut –junt amb Sitges- aquest diumenge. D'aquesta manera, han quedat suspesos els nous ingressos, les visites de familiars i les sortides dels interns.

A l'Hospitalet s'han registrat 300 casos actius de coronavirus, 9 dels quals a la residència d'avis de la Torrassa. Pel que fa a Cornellà, el consistori ha informat aquest dimarts que el nombre de casos ha passat de 9 a 38 contagis en una setmana.

Preocupació a Cornellà

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha demanat a la població que extremi les mesures de seguretat després de detectar un lleuger increment de contagis per Covid-19.

Segons dades de Salut, en una setmana s'ha passat de 9 contagis a 38. Per fer seguiment dels nous contagis i pactar les mesures a prendre per evitar rebrots, consistori i Salut han creat una comissió que es reunirà diàriament.

En un comunicat, l'Ajuntament ha informat que mantindrà les diferents iniciatives portades a terme per a garantir la salut pública, com ara la desinfecció constant de carrers, parcs infantils i mobiliari urbà. A més, Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana reforçaran la seva presència als carrers per a controlar que es compleixin les mesures de seguretat.