Imatge  de dos metges tenint cura d'un pacient amb coronavirus a l'hospital Trueta de Girona

Preocupant balanç a Espanya: Més de 4.000 contagis en l'última setmana

Actualment hi ha 120 brots actius

El govern espanyol ha actualitzat l'últim balanç de  víctimes i contagis de coronavirus  a Espanya fins aquest dimarts, 14 de juliol. Segons les xifres facilitades pel Ministeri de Sanitat  a la seva pàgina web, en les últimes 24 hores s'han comptabilitzat al nostre país  263 nous casos positius confirmats de Covid-19, una xifra que puja respecte a les dades que es van donar ahir, quan els nous contagis en les últimes 24 hores havien estat 164.

Així, el total de positius per coronavirus des de l'inici de la pandèmia  al mes de març al nostre país ascendeix fins als  256.619 casos confirmats, 6.955 diagnosticats en les últimes dues setmanes i 4.297 en els últims set dies, mostrant la tendència a l'alça dels últims dies. Les comunitats  que han reportat més casos nous de coronavirus  en les últimes hores han estat Aragó (81), Catalunya (66), Andalusia (26), Madrid (25) i Castella i Lleó (15).

Pel que fa a les xifres de morts, aquest dimarts cal lamentar la mort de vuit persones durant els últims set dies a Espanya, una xifra que puja respecte a les dades d'ahir dilluns, quan van ser set víctimes.

120 brots actius a Espanya

Des que va finalitzar l'estat d'alarma  s'han produït 171 brots a Espanya, dels quals 120 estan actius, segons va informar el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres d'aquest dilluns, 13 de juliol. Aquests brots afecten 2.139 persones, si bé «la majoria» estan controlats i alguns d'ells s'espera que ho estiguin «en breu». Precisament, amb l'objectiu de millorar l'abordatge d'aquests brots, Illa va presentar aquest dimarts al Consell de Ministres el 'Pla de resposta primerenca en un escenari de control de la pandèmia  per COVID-19'.

Aquest pla va ser analitzat dilluns per les comunitats autònomes en el si del  Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut (CISNS) i, després de les aportacions que realitzen les autonomies, s'espera que s'aprovi aquest dijous en una nova sessió plenària del CISNS.

L'objectiu del pla, que consta de cinc capítols i cinc annexos, és reduir l'impacte de la pandèmia  pel nou coronavirus  mitjançant l'enfortiment d'intervencions «ràpides, oportunes i eficaces» i, al mateix temps, preparar les capacitats d'Espanya enfront d'un increment de la transmissió que, arribat el cas, pugui derivar en una segona onada de transmissió.