Un alumne a l'entrada de la seva escola davant la professora

El Govern confirma el gran canvi a les escoles a partir de setembre

Ho ha anunciat el conseller d'Educació, Josep Bargalló

El conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha anunciat que el Govern contractarà8.258 nous professionals de cara el curs 2020/2021. Concretament, s’incorporaran en  centres públics i concertats per fer front a l’emergència educativa causada per la crisi sanitària de la Covid-19: «Mai el departament d’Educació havia contractat per un curs tant de personal nou», ha recordat el conseller.

«Per primera vegada, el  pressupost en educació augmentarà en un context de crisi econòmica», ha assenyalat Bargalló.  Cal destacar que de les més de 8.258 noves contractacions, 1.276 ja estaven previstes i prop de 6.982 s’han afegit a causa de la situació actual. Concretament,  5.417 noves places seran de personal docent a l’aula i 1.265 de professionals d’atenció educativa, és a dir, un 80,9%. Per una altra banda, s’incorporaran 1.239 monitors de menjador i 337 professionals de l’administració i serveis.

Per tot plegat, el conseller d’Educació ha reiterat que l’augment de pressupost en Educació vindrà en un moment on es registrarà una davallada molt important del PIB: «La resposta del Govern serà donar més capacitat pressupostària per fer actuacions d’emergència per fer front a la crisi econòmica, social, i que podria ser també educativa».

El pressupost compta amb una partida addicional de 456 milions d’euros

Josep Bargalló ha destacat que el pressupost del 2020 comptarà amb una partida addicional de  456 milions d’euros repartits en 370 per elaborar un pla de xoc per la millora educativa, la digitalització educativa i noves contractacions; i 86 per les despeses supletòries arran del confinament  i el moment més crític de l’emergència sanitària.

«Mai Educació havia contractat tan personal nou, i aquest personal de més inclourà perfils molt diferents, no només tradicionals», ha indicat Bargalló. Els nous professionals sortiran de la borsa d’interins que hi ha actualment registrada. Finalment, el conseller també ha explicat que les noves contractacions no seran «simètriques» en tot el sistema, sinó que tindran una  incidència superior  amb aquells centres educatius amb unes ràtios majors a les acordades o aquelles escoles amb «situacions de complexitat».