El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós

Jaume Padrós, sobre el pla de mesures per Cap d'Any: «No entenc què ha fet el Govern»

El metge considera que el Govern hauria d'actuar amb prudència i de manera preventiva

El Govern, per al moment, ha decidit no modificar les mesures previstes per Cap d'Any. De la mateixa manera que el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, va dir a RAC1 el passat diumenge que trobava normal que s'endurissin les restriccions, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha concedit una entrevista al 'No ho sé' en què ha criticat força la decisió del Govern.

«He reclamat que les mesures s'han de prendre tant sí com no. Els ingressos hospitalaris estan pujant. Tinc dades que no puc donar ara perquè he de contrastar, però els ingressos a UCI han pujat», ha etzibat Padrós a RAC1, que, durant aquests dies, ha estat molt contundent a les xarxes socials.

Segons Padrós, aquests són motius més que suficients per endurir les mesures de cara a Cap d'Any. «És argument fonamental perquè el Govern, davant informacions que parlen que circula a l'estat la soca britànica, tenim tot el còctel per no actuar reactivament. Som a temps de prendre la decisió», apunta el metge.

Qüestió de temps i cautela

De fet, per a Padrós, el temps vola i, per tant, cal actuar de manera preventiva i amb prudència: «Els llatins reaccionem reactivament, però tenim dades per actuar preventivament. El Govern ha d'actuar per reduir dràsticament la mobilitat el cap de setmana per Cap d'Any».

Paral·lelament, el doctor ha parlat de la responsabilitat dels ciutadans: «Apel·lem a la responsabilitat de tothom. Si ens deixen ser deu o sis? El problema és el que has fet els dies abans, quines barreges de bombolles has fet... No ens fem trampes a nosaltres mateixos, al final cadascú s'ha d'examinar a si mateix».

A més, el president del Col·legi de Metges ha indicat que «experts n'hi ha de tots colors i matisos» i ha matisat que «els governs tenen responsabilitat de prendre decisions i han de saber escoltar els que poden tenir dades i tenir en compte molts altres elements. Jo reconec que parlo en nom dels sanitaris. Hem viscut dues onades sense pràcticament descans. Som conscients que som l'escut protector de la societat, però ara s'està atenent la covid i el no-covid. Si les xifres continuen pujant, tornarem al col·lapse».