Jèssica Albiach, Ada Colau i Jaume Asens.

Albiach fa una defensa tancada de la taula de diàleg

La líder dels comuns demana a JxCat que «cregui» en aquest espai

La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha dit que «la lluita definitiva s'ha de donar a la taula del diàleg», en resposta a les paraules de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, qui a Perpinyà va fer una crida a preparar «la lluita definitiva» de l'independentisme. «No està assumint que estem en una nova etapa», ha dit Albiach en una entrevista a TV3. «Sembla que ha tornat a agafar aquest discurs èpic que ha portat a una generació d'expectatives frustrades», ha afegit Albiach, que creu que la gent ja està «cansada de retòrica i discursos abrandats». També ha demanat a JxCat que es cregui la taula de diàleg perquè «no hi ha cap altra alternativa» i avisa que «l'enganyifa seria insistir en vies fracassades».

Albiach assenyala JxCat: És «una contradicció dir que no et creus la taula i ser-hi»

Després de l'acte del Consell per la República a Perpinyà, on l'exconsellera Clara Ponsatí  va dir que la taula entre governs és una «enganyifa», Albiach ha advertit que és «una contradicció dir que no et creus la taula i estar-hi». També ha lamentat que ningú l'hagi «contradit» i ha reclamat «pragmatisme». Albiach ha dit que és una «incoherència» que JxCat assisteixi a la taula del diàleg i, al mateix temps, Ponsatí  digui que és una «enganyifa». Tot i que ha dit que no és «incompatible» la mobilització als carrers amb assistir a la taula del diàleg, sí que els ha reclamat que «apostin per aquesta oportunitat històrica».

A més, ha celebrat la posada en marxa d'aquest espai que, en només una reunió, «ja s'ha fet més feina que en tres reunions de taula de partits a Catalunya», segons la seva visió, ja que s'ha pactat un calendari i metodologia. La líder de Catalunya en Comú, defensors de celebrar un referèndum, ha admès que hi hauran d'anar amb una posició conjunta amb el PSOE i que hauran «d'assumir posicionaments» perquè estan en minoria al govern. Creu que tothom s'haurà de «moure» i que cal començar a abordar les qüestions que generin més consens, com la reforma del finançament «injust».

Albiach també ha criticat els discursos «d'amenaça o xantatge» en què es deixa entreveure que si no hi ha avenços en la taula de diàleg no s'aprovaran els pressupostos. «M'agrada pensar que es vol avançar i que hi hagi una legislatura estable», ha dit.

Permetran que Generalitat i Ajuntament es personin a les causes per les càrregues de l'1-O

Els comuns han pactat amb el Govern incorporar a la llei d'acompanyament de pressupostos una esmena que legitimi que l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat  per personar-se en causes judicials com les obertes en relació amb les càrregues policials de l'1-O. Segons ha publicat el diari 'Ara' i ha confirmat Albiach a TV3, és «important que els poders públics es puguin personar» en aquest tipus de causes, després que l'Audiència de Barcelona rebutgés que el consistori barceloní hi fos present com a acusació particular.

 

També et pot interessar...