Joan Carles I amagava milions d'euros en accions d'empreses de l'Íbex-35 en comptes suïssos

És una informació que detalla 'El Confidencial'

El Rei Joan Carles I molt seriós
La Fundació Zagatka és la mateixa que, presumptament, va amagar el cobrament de les comissions per l'AVE a la Meca | GTRES

El rei emèrit d'Espanya, Joan Carles I de Borbó, amagava milions d'euros en accions d'empreses de l'Íbex-35 en diferents comptes suïssos, segons ha publicat aquest dimarts 'El Confidencial' a partir de documents sobre la presumpta fortuna de l'exmonarca als quals afirma haver tingut accés. En concret, els títols, d'una desena de companyies que formen part del selectiu borsari madrileny, eren gestionades per la Fundació Zagatka, la mateixa que, presumptament, va amagar el cobrament de les comissions per l'AVE a la Meca que el Borbó va rebre de l'Aràbia Saudita.

Tal com indica el digital, la fundació, creada el 2003 per un cosí de l'aleshores rei espanyol, va fer compres i vendes milionàries d'accions de les companyies i va aconseguir grans beneficis. El mateix mitjà assegura que segons la documentació a la qual ha tingut accés, la fundació invertia en borsa i altres productes financers els diners que arribaven als dos comptes suïssos que gestionava, presumptament provinents de comissions per operacions d'intermediació. L'entitat també venia alguns dels actius, en cas que, segons 'El Confidencial', a l'aleshores rei d'Espanya li calguessin diners per pagar despeses diverses.

El mitjà també assegura que la fundació va fer moviments d'aquest tipus des del 2003, any en què va ser creada, fins al 2018, quan va començar la investigació de la fiscalia suïssa sobre el presumpte blanqueig de capitals del Borbó en aquell país. A banda de la desena de companyies espanyoles, la documentació també registraria moviments en empreses d'altres països d'Europa.

El rei Felip, en quarantena durant 10 dies per un contacte estret amb Covid-19

El rei Felip VI es troba en quarantena després d'haver estat en contacte amb un positiu per coronavirus. El rei ha tingut coneixement aquest dilluns, 23 de novembre, que una persona amb la qual va tenir contacte durant el passat diumenge ha donat avui positiu per la Covic-19. Per aquest motiu, la Casa Reial ha notificat que farà un període de quarantena de deu dies i per això suspèn totes les seves activitats oficials.

La Casa del Rei ha aclarit que la Reina Letícia i les seves filles, la Princesa d'Astúries i la Infanta Sofía, podran continuar amb les seves activitats amb normalitat, ja que elles no han estat contacte estret. Després de fer-se pública la notícia, des del Palau de la Zarzuela han volgut recordar que tant Letícia com Elionor van mantenir una quarantena preventiva fa temps per aquesta mateixa raó. La Princesa d'Astúries va estar en quarantena després que es registrés un cas positiu de la Covid-19 a la seva classe.


Comentaris

envia el comentari