Joan Carles I comunica a Felip VI la intenció de retirar-se de la vida pública el 2 de juny

La decisió arriba cinc anys després de la seva abdicació

Joan Carles té pensat retirar-se de la vida pública a partir del 2 de juny
Joan Carles té pensat retirar-se de la vida pública a partir del 2 de juny | Cedida

El rei emèrit Joan Carles I ha comunicat al rei Felip VI a través d'una carta la seva intenció de retirar-se de la vida pública a partir del 2 de juny, quan es compleixen cinc anys des de la seva abdicació, segons explica 'El Confidencial'. En la missiva, l'emèrit ha manifestat el seu desig de «retirar-se de la vida pública per complet», ja que, en la seva opinió, «ha arribat el moment de passar una nova pàgina a la meva vida i completar la meva retirada de la vida pública».

Es mostra profundament agraït amb el poble espanyol

La decisió no ha estat presa d'un dia per l'altre, i així mateix ho ha expressat Joan Carles en la carta: «Des de l'any passat, quan vaig celebrar el meu 80è aniversari, he estat donant voltes a aquesta idea, la qual es va reafirmar en motiu de la inoblidable commemoració del 40è aniversari de la nostra Constitució a les Corts Generals».

El rei emèrit aprofundeix més en aquesta qüestió, i recorda la celebració com «un acte solemne, ple d'emoció per a mi, que em va fer evocar, amb orgull i admiració, el record de tantes persones que van contribuir a fer possible la Transició política i renovar el meu sentiment de permanent gratitud cap al poble espanyol». Un poble sobre el qual només pot dir bones paraules, en considerar-lo el «veritable artífex i principal protagonista d'aquella transcendental etapa de la nostra història recent»

El rei emèrit sent «un gran afecte i orgull» pel seu fill Felip

El rei emèrit amb el seu fill, Felip VI
El rei emèrit sent «un gran afecte i orgull» pel seu fill Felip | Cedida

 

A continuació, Joan Carles manifesta que «amb una ferma i meditada convicció, avui t'expresso la meva voluntat i desig de fer aquest pas i deixar de desenvolupar activitats institucionals, a partir del pròxim mes de juny». La carta conclou amb una frase d'allò més emotiva, i que de ben segur ha emocionat el seu fill: «Prenc aquesta decisió des del gran afecte i orgull de pare que sento per tu, amb la meva lleialtat sempre. Una enorme abraçada del teu pare».

 

Et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari