YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Joel Joan, sobre el professor de l'Institut del Teatre acusat d'abusos: «També em va maltractar»

Aquest diumenge es va publicar la denúcia d'una vintena de víctimes contra diversos docents del centre

L'actor, director i productor català Joel Joan
L'actor, director i productor català Joel Joan |

Aquest diumenge sortia a la llum el cas reiterat d'abusos a alumnes de l'Institut del Teatre per part de diversos professors del centre. En un reportatge publicat pel diari Ara, múltiples testimonis denunciaven un «maltractament psicològic reiterat i estructural» i acusaven directament Joan Ollé i, en diferent grau, Jorge Vera i Berty Tovías, com a principals culpables.

Doncs bé, amb el pas de les hores, noves veus donen més credibilitat a la denúncia. I és que algunes veus mediàtiques no només han condemnat els fets, sinó que, a més, han reconegut que també van patir vexacions. És el cas de Joel Joan, actor, director i productor, que va aprofitar la denúncia feta al diari Ara per explicar cas de maltractaments que va patir durant la seva estada a l'Institut del Teatre a principis dels anys 90, quan Joan Ollé ja era professor del centre.

«Dono fe que a mi em va maltractar psicològicament fins a arribar a l’insult i l’agressió verbal», publicava l'actor al seu compte personal de Twitter. A més, també l'acusa d'anar «begut» i de voler flirtejar habitualment amb alumnes de l'escola. I remarca que, tot plegat, va succeir el 1992, gairebé 30 anys abans de la publicació dels casos d'abús.

Discussió entre Joel Joan i Joan Ollé

L'impulsor de diversos projectes d'èxit com 'Plats Bruts', 'Poca Misèria' o 'El crac' també relata una discussió que va mantenir amb el professor acusat d'abusos i maltractaments. Un dia, quan ja es trobava «als tallers finals de la carrera, li vaig tornar tota la 'merda' i me'n vaig anar de l'assaig i no vaig tornar», explica. Aquest fet, afegeix, li va impedir treballar en alguns dels projectes d'Ollé. «Mai no m'ha donat ni un sol paper en cap dels muntatges teatres durant tots aquests anys», exposava Joel Joan. Tot i això, també reconeix no volgut mai treballar amb aquesta persona que ara ha estat acusada d'aquests greus delictes. «Ni ganes», reblava l'actor al seu compte personal de Twitter.

Testimonis

Una vintena de víctimes de Joan Ollé va denunciar diumenge casos «d'assetjament sexual i abús de poder» a l'Institut del Teatre de Barcelona, en un ampli dossier publicat al diari 'Ara' amb testimonis d'alumnes. Aquests apunten que, en els últims 30 anys, hi ha hagut una sèrie de professors que «han abusat del seu poder davant dels estudiants amb comentaris humiliants i de caràcter sexual, fins i tot assetjant-los i en algun cas abusant-ne sexualment amb tocaments». El diari també parla d'un «maltractament psicològic reiterat i estructural» i d'una situació sense «fets aïllats» que afectaria una dotzena de professors però, sobretot Joan Ollé i, en diferent grau, Jorge Vera i Berty Tovías.


Comentaris

envia el comentari