Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge entre Jordi Basté i Bernat Dedéu

Jordi Basté perd un dels seus col·laboradors de Rac1 i se'n va a Catalunya Ràdio

El col·laborador feia 19 anys que treballava a la cadena

Els programes radiofònics i televisius del país encaren aquesta setmana la recta final de la temporada. Coincidint amb l'especial de les eleccions generals espanyoles, des de les cadenes radiofòniques i televisives encaixen les darreres peces del puzle per a afrontar les novetats i els canvis de la temporada vinent. 

Els acomiadaments són quelcom recurrent en aquesta època de l'any, hi ha qui és acomiadat i altres que s'acomiaden perquè decideixen començar un nou camí professional. Aquest, és el cas de Bernat Dedéu, tertulià dels dimarts a 'El món a RAC1', així com del 'Planta Baixa'.

Bernat Dedéu fitxa per la competència

El tertulià, s'ha acomiadat aquest dimarts, 18 de juliol, del que ha estat casa seva durant 19 anys. I és que, tal com informa El món de la tele, el filòsof fa 19 anys que va aterrar al Grup Godó com a col·laborador del programa. Concretament, es va estrenar com a col·laborador del butlletí matinal l'any 2004.

Dedéu ha fet pública la decisió mitjançant un fil de Twitter, on ha explicat els motius pels quals marxa de la cadena privada. «1. Avui he participat per última vegada a la tertúlia d’'El món a RAC1' (la decisió és intransferiblement meva)».

«Agraeixo de tot cor a Jordi Basté que m'hi acollís, sota l’única condició de garantir-me llibertat absoluta. Basté sempre ha mantingut la seva paraula: cal que consti en acta».

«2. I això també cal dir-ho: en Jordi no només destaca per ser un geni del micròfon, sinó també per ser un gran paio. El trobaré a faltar tant com Toni Aira, Joan López, Lola Garcia, Isabel Garcia i Antón Losada, tots ells integrants de la millor tertúlia de la ràdio en català», ha indicat.

«3. Els dimarts, només faltaria, en seré fidelíssim oient. Tinc moltes més ganes d’escoltar-los que no pas d’escoltar-me, que és una cosa especialment fatigosa i angoixant. Ara toca callar una mica, repensar el que es diu… i patapamximpum», ha expressat per tancar el comunicat. 

Encara que no ha indicat explícitament que ha fitxat per la competència, Catalunya Ràdio, des d'El món de la tele asseguren que Dedéu ha fitxat pel matinal de Ricard Ustrell, on farà un nou espai allunyat de la tertúlia.

El Grup Godó veu com una amenaça Ricard Ustrell

Fa uns dies es coneixia l'externalització d''El matí de Catalunya Ràdio' de Ricard Ustrell. I és que, tal com els vam explicar, la incorporació de Ricard Ustrell implicava l'externalització del programa, ja que, es faria amb la incorporació de nous fitxatges a través de la productora La Manchester. 

Una decisió que on hauria agradat ni als interns ni als externs a la corpo. De fet, la decisió hauria provocat malestar a diferents membres del Grup Godó, per por que Ustrell pagués millor als col·laboradors i fitxés als de RAC1 per tal de fer un programa més competitiu.