Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El periodista Jordi Basté

Jordi Basté, abandona RAC1 destrossat per la mort més dolorosa

El periodista va rebre la notícia a Istanbul, abans de la final de la Champions

Jordi Basté ha sorprès aquest matí obrint el seu cor a 'La Vanguardia'. I és que, com ja se sap, Basté és amic íntim i un dels més fanàtics de Guardiola. Aquest dissabte, 10 de juny, ho va demostrar acompanyant el seu íntim amic en un dia molt especial: Pep Guardiola podia guanyar la tercera Champions com entrenador. 

Tot indicava que seria un dia feliç, tant per als Guardiola com per a Basté, qui desitjava tant la victòria d'aquesta Champions com si fos la primera. Basté va veure el partit des de la grada al costat del seu gran amic Pere Guardiola, germà d'en Pep. Diumenge, amb la ressaca de la victòria de la Champions va penjar una foto a Instagram amb un missatge que no s'acabava d'entendre i que avui, finalment, s'ha entès. 

Pere Guardiola i Jordi Basté durant la final de la Champions 2022-2023.
Jordi Basté va veure la final de la Champions amb el germà de Pep Guardiola. | @jordibaste, Instagram

«No va ser només sort»

Tothom esperava poder sentir les explicacions del missatge aquest matí en el seu programa de Catalunya Ràdio, 'El món a RAC1', però per sorpresa, no ha estat així. Jordi Basté no ha presentat el programa aquest matí per la mort de la seva mare. Així és, dissabte 10 de juny, 3 hores abans del partit, a Istanbul, va rebre una trucada que ho va canviar tot: la seva mare havia mort.

Arran dels fets ocorreguts, Basté ha volgut obrir-se avui amb els seus oients en una crònica que relata els detalls del que va succeir. «A Istanbul, a les sis de la tarda, tres hores abans de la final de la Champions, passejant pel Gran Basar, em va trucar el meu germà Francesc: «Jordi, la nostra mare ha mort». No estava preparat per aquest cop, tot i el seu estat delicat des de feia anys. No podia tornar atrapat entre Àsia, Europa i la Champions».

«No hi ha sentiment més absurd que anar a la final de la Copa d'Europa plorant per la mort de la teva mare. Podria ser un conte de Monzó o Pàmies, però era real. Només vaig comunicar la notícia a Adriana, Jana, les meves filles i a Pere Guardiola, amb qui vaig patir el partit i em va cuidar en tot moment. Segur que guanyarem, Pere, li vaig dir», ha relatat el periodista a La Vanguardia.

Jordi Basté i Pep Guardiola
Jordi Basté i Pep Guardiola, amics des de fa més de 30 anys. | @jordibaste, Instagram

Amb tot, ara s'entén el missatge de la fotografia compartida per Basté. «El Pere sap que allò de Lukaku no va ser només sort», la frase es refereix al fet que la seva mare va donar força perquè Guardiola guanyés. «Quan Lukaku va fallar, al minut 88, el gol de l'empat italià, el germà d'en Pep em va agafar el cap i va cridar... «No és casualitat».

I vam celebrar la victòria perquè sé el que li ha costat aquesta Champions a en Pep i el que ha patit la seva família, però també recordaré que la meva mare no podrà lluir mai més la foto d'en Pep quan tenia 20 anys i estava a casa nostra, a Horta, menjant macarrons de la meva mare. Aquell noi que ella tant admirava».

«Sempre que arranqui la fulla del calendari del 10 de juny recordaré que el dia que va morir la meva mare el City guanyava la seva primera Champions i en Pep el seu segon triplet. Una alegria tan trista entre l'espant i el dolor», ha indicat per finalitzar el relat. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!