Carracedo i Orofino durant el mundial als Estats Units

El tarragoní Jordi Orofino frega el bronze en el Mundial sub23 de rem als Estats Units

Jordi Rodríguez Orofino acaba quart acompanyat de Dennis Carracedo en la final A de doble sculls lleuger del campionat del món sub23 de rem

Jordi Rodríguez, conegut esportivament com a Jordi Orofino, s’ha quedat a les portes de la medalla de bronze en el Mundial sub23 de rem que s’ha celebrat aquest cap de setmana a la localitat de Sarasota, Florida (Estats Units). El remer de 21 anys del Reial Club Nàutic de Tarragona, que formava equip amb Dennis Carracedo (Club Natació Banyoles) s’ha hagut de conformar amb una quarta posició amb un temps de 6.29.680 després de quedar a quelcom més de dos segons del podi, d’una tercera plaça que ha ocupat el combinat suís. La plata ha estat per Itàlia, qui s’ha vist com Alemanya es duia el metall daurat aturant el cronòmetre en 6.22.980.

Emoció, entrega i sacrifici

Encara que Orofino no ha pogut penjar-se cap medalla per ben poc, el seu club transmetia l’orgull que sent pel seu esportista de la següent manera: «El que hem viscut avui podríem definir-ho com una regata que ha estat el millor exemple d’emoció, entrega i sacrifici per aconseguir una medalla de bronze  que, pels interessos del club i de la selecció s’ha quedat a tan sols dos segons i que ha quedat en mans dels Suïssos. Així i tot, el resultat és més que satisfactori en un campionat on regata rere regata el bot anava progressant més i més».

Alejandro Demiddi i Jordi Orofino lluint els colors del combinat estatal
Alejandro Demiddi i Jordi Orofino lluint els colors del combinat estatal | Reial Club Nàutic Tarragona

El tarragoní ha anat acompanyat del director tècnic Alejandro Demiddi en un torneig on el combinat femení també s’ha quedat amb les ganes de pujar al podi. L’equip de ‘quatre sense timoner’ ha acabat en la cinquena posició després d’una cursa on començaven al capdavant però es veien superades, de mica en mica, per Canadà i els Estats Units. El Regne Unit s’ha endut el triomf amb un temps de 6.34.220 mentre que les espanyoles han aturat el cronòmetre en 6.45.150, temps que va deixar les esportistes Esther Briz, Aitzpea González i les ampostines Victoria Cid, Nuria Puig en la cinquena posició final.