L'Agència Tributària atribueix a Jordi Pujol Ferrusola — fill de l'expresident, Jordi Pujol — un frau a Hisenda de 16,6 milions d'euros entre els anys 2002 i el 2012, segons l'informe remès al jutge de l'Audiència Nacional que investiga la fortuna de la família.
Segons publica 'El Periódico', els tècnics tributaris conclouen que els exercicis que van del 2002 al 2006 estan prescrits, de manera que no el pot acusar el primogènit de l'expresident Jordi Pujol de la comissió d'un delicte en aquest període.
Frau en solitari o juntament amb la seva exdona
Hisenda calcula que en aquests cinc anys Pujol Ferrusola hauria defraudat 7 milions d'euros. En canvi, no considera prescrit el període entre el 2007 i el 2012, en què hauria defraudat més de 9 milions d'euros.
Segons el rotatiu, l'Agència Tributària inclouen en el seu informe dues propostes de regularització diferents respecte a l'IRPF. En un cas, ofereix com a resultat que Pujol Ferrusola va defraudar 16,6 milions d'euros en solitari.
En l'altre, hi afegeixen la participació de la seva exdona, Mercè Gironès, en tres societats. En aquest cas, Pujol Ferrusola hauria deixat de pagar a Hisenda 14 milions d'euros i la seva exdona 2,6, entre el 2002 i el 2012.
Un testimoni protegit apunta que els Pujol tenen 100 milions d'euros a Nova Zelanda
Segons relatava el passat divendres el digital 'Voz Pópuli', un testimoni protegit va parlar a l'Audiència Nacional d'un nou compte no declarat a l'estranger de la família Pujol Ferrusola: es tracta d'un fons amb més de 100 milions d'euros que estaria dipositat a Nova Zelanda, segons aquest testimoni. En concret, en l'últim extracte que va poder treure el testimoni protegit, hi havia 179,5 milions a l'esmentat compte, que tindria com a principal beneficiari Jordi Pujol Ferrusola.
Qui fa la confessió és un empresari andorrà que es troba empresonat al Centre Penitenciari de Can Brians II, a la localitat de Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat, després de ser condemnat per nou delictes d'estafa. La seva declaració, amb la identitat protegida a l'Audiència Nacional, es va produir de manera secreta el passat mes de desembre i va ser a voluntat del mateix empresari.
Segons aquesta declaració, la font confessora és ben directa: el mateix empresari era qui controlava l'entramat de societats amb participacions dels Pujol a l'exterior des de 1994; i apuntava que qui gestiona ara la fortuna familiar és la filla gran de Pujol, Marta.
Després de conèixer aquests fets, el jutge ha ordenat cercar a les caixes de seguretat bancàries dels Pujol a França, Portugal i Suïssa, on la família hauria amagat més diners i, fins i tot, lingots d'or. Un nou episodi, doncs, en el capítol que, des de 2014 ha posat ombra sobre la trajectòria de qui va ser president de la Generalitat de Catalunya durant 23 anys (1980-2003) i la seva família.