Imatge d'un personal sanitari extraient mostres de PCR en una usuària d'una residència gironina el 25 de maig de 2020

Preocupant situació a Lleida: pacients de coronavirus se salten el confinament

L'alcalde de Lleida estudia mesures judicials per posar fi a aquest incompliment

Alguns dels pacients amb coronavirus del brot detectat a Lleida no compleixen les mesures de prevenció. Així ho ha confirmat el departament de Salut després de detectar que alguns d'ells se salten el confinament domiciliari. Davant d'aquests fets, des de Salut insisteixen que la pandèmia no és només un problema sanitari, sinó també és social perquè complir amb les mesures establertes depèn de cadascú de nosaltres.

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, vol trobar la manera de posar punt final a aquest incompliment del confinament i per això ha declarat que ja s'està estudiant la possibilitat d'aplicar mesures judicials: «He posat sobre la taula la necessitat de buscar algun mecanisme jurídic que permetés tapar aquesta petita o mitjana via d'aigua en el nostre sistema», segons recull 'Rac 1'.

Seguiments a peu de carrer

Des del departament de Salut es contactarà amb els ajuntaments de la comarca confinada, Segrià, per poder fer seguiments a peu de carrer. A més, es manté el cribratge a les 33 residències on des del dilluns s'estan fent testos als usuaris i treballadors dels centres. Fins ara, les proves ja s'han realitzat a quatre residències.

Salut ha detectat un total de 16 brots actius a la comarca mentre s'estudia un de possible en una de les residències. La situació als hospitals de Lleida està al límit perquè, tot i que l'Hospital Arnau de Vilanova està obrint nous espais per atendre més pacients, falten professionals sanitaris. El motiu és que molts d'ells estan de vacances, ja que se'ls va demanar que descansessin durant l'estiu per tornar amb les piles carregades davant la possibilitat d'un rebrot a la tardor.

260 professionals sanitaris arriben a Lleida

L'augment de casos de coronavirus a la regió fa que la situació sanitària en què es troba la demarcació de Lleida estigui a punt del col·lapse. Davant la crida feta des de Salut, fins a 260  professionals sanitaris han volgut donar suport a l'emergència sanitària que han causat aquests brots al Segrià.

Es tracta de treballadors del mateix Hospital Arnau de Vilanova, que han renunciat a fer les seves vacances a l'estiu, i de personal d'altres centres sanitaris. D'altra banda, ahir s'anunciava que diversos pacients amb Covid-19 dels centres hospitalaris lleidatans seran  traslladats a Tarragona, Reus, Igualada o Barcelona per evitar el col·lapse als hospitals de la regió, ja que tots els llits, destinats a pacients positius, de les tres clíniques privades de Lleida estan plens.