Varias pesetas juntas

Tens alguna pesseta antiga a casa? Et poden donar fins a 20.000 euros

Diversos col·leccionistes han mostrat interès per aquestes monedes, que van deixar de circular el 1999

Ens van acompanyar durant molts anys i per a molts la seva fi va suposar un veritable descontrol a nivell econòmic. Després de veure devaluat el seu valor, les pessetes tornen a estar de plena actualitat, ja que hi ha qui assegura que podrien arribar a valdre, les més  valuoses, fins a  20.000 euros.

Si tens pessetes per casa, has de saber que aquestes podrien haver guanyat molt valor  amb el pas dels anys. Des que es va iniciar la transició a l'euro, l'1 de gener de 1999, la pesseta es va abandonar en calaixos de milers de llars espanyoles.

Com saber el seu valor exacte?

Ara per ara, les pessetes podrien arribar a valdre 10, 500 i fins i tot  20.000 euros, segons el tiratge i el valor que els col·leccionistes li vagin donant. Com podem saber el seu valor exacte?

Actualment existeixen milers de pàgines on es negocia el preu d'aquestes monedes i bitllets antics. Segons aquestes pàgines de compravenda, una pesseta  de  1987  podria arribar a un valor de 145 euros, mentre que les mítiques monedes amb un forat al mig es podrien arribar a vendre per 400 euros, en funció del seu any de tiratge.

No obstant això, les monedes més valuoses en l'actualitat són aquelles que es van tirar entre 1949 i 1952, ja que es poden arribar a comprar per 20.000 euros.

Segons el Banc d'Espanya, en total hi ha 1.605.000 d'euros  que no han estat recuperats i que la gent encara guarda en pessetes. Si ets una d'aquestes persones, potser és hora que et decideixis a conèixer el valor que ara tindrien totes aquestes monedes, encara que et faci il·lusió guardar-ne alguna de record.

Cal tenir en compte també que, des de les pàgines web de col·leccionistes, recomanen parlar sempre amb un professional que taxi les teves monedes prèviament per evitar malvendre una peça amb tant valor històric.