Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de la Platja de Sa Palomera de Blanes amb banyistes aquest dissabte 20 de juny de 2020.

Dràstica decisió a la Costa Brava: la primera platja tancada pel coronavirus

L'accés s'ha prohibit en tres dies diferents

Pla general de la Platja de Sa Palomera de Blanes amb banyistes aquest dissabte 20 de juny de 2020.
La platja de Sa Palomera de Blanes amb banyistes durant aquest mes de juny | ACN

La Policia Local de Blanes i Protecció Civil han tancat tres dies els accessos  de la  platja de Cala Bona per haver superat l'aforament màxim permès. El primer d'ells va ser el diumenge 28 de juny. El cap de setmana següent, el dissabte 4 i diumenge 5 de juliol es va haver de repetir la mateixa operació per evitar que la gent seguís accedint a la platja. Davant de l'augment de públic, l'Ajuntament ha decidit contractar 12 agents ciutadans més que ja s'incorporaran aquest cap de setmana per tal de reforçar la vigilància dels aforaments  màxims permesos. Aquesta nova figura substituirà la dels informadors.

Concretament, es van tallar tots els accessos: des dels que hi ha a tocar del nucli urbà, fins als de la rotonda de la urbanització de la Cala de Sant Francesc. El passat dissabte a les 11.45 hores del migdia ja s'havia superat l'aforament i es va prohibir l'accés. De fet, la restricció no es va aixecar fins a les 16.45 hores de la tarda, quan l'afluència de gent va tornar a la normalitat. L'endemà, el procediment es va avançar a les 10.00 hores del matí i es va allargar a les 16.00 hores de la tarda.

En el dispositiu dissenyat per tancar els accessos hi ha un agent de la Policia Local de Blanes en cada punt on els vehicles poden accedir per anar a la platja de Cala Bona. No es deixa accedir a ningú tret que demostrin que tenen una reserva en el restaurant que hi ha. A més, també compten amb cartells informatius.

Per altra banda, l'Ajuntament ja ha iniciat el procés de contractació de 12 persones que faran d'agents ciutadans. Aquesta figura s'afegirà a la plantilla de l'equip del Servei de Vigilància, Salvament i Socorrisme del municipi. Comptaran amb la indumentària similar a l'uniforme de Protecció Civil i la seva tasca serà reforçar la vigilància de l'aforament de les platges. Aquesta figura substituirà als informadors que hi havia des de l'1 de juny, quan va començar la temporada de bany i que estaven contractats a una empresa de seguretat.

Salut assegura que no caldrà dur la mascareta a la platja si es pren el sol

Salut  aplicarà un criteri de  sentit comú en l'obligatorietat de dur mascareta a la platja. El director de l'Agència de Salut Pública de Catalunya,  Xavier Llebaria, ha explicat que interpretaran les excepcionalitats en l'ús de piscines o platges amb un criteri de sentit comú, per això ha matisat que  no cal portar-la per banyar-se  o prendre el sol.

A més, ha afegit que la situació fa pensar que «no hi hauria cap risc en allò que un fa normalment a la platja, que és banyar-se i prendre el sol». Per contra, sí que tindria sentit portar-la a l'entrada a la platja o si es fa un passeig, ha afegit. Segons ha dit Llebaria, ja s'està treballant en un document de preguntes freqüents que aclareixi els dubtes respecte a la normativa.