ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.546 nous contagis, però el risc de rebrot i la positivitat segueixen baixant

Salut assegura que no caldrà dur la mascareta a la platja si es pren el sol

El director de l'Agència de Salut Pública diu que s'ha de portar a l'entrada a la platja o si es fa un passeig

Diverses persones a la platja tarragonina de l'Arrabassada en els primers dies de desescalada
Salut assegura que no caldrà dur la mascareta per prendre el sol. | cedida

Salut aplicarà un criteri de sentit comú en l'obligatorietat de dur mascareta a la platja. El director de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Xavier Llebaria, ha explicat que interpretaran les excepcionalitats en l'ús de piscines o platges amb un criteri de sentit comú, per això ha matisat que no cal portar-la per banyar-se o prendre el sol.

A més, ha afegit que la situació fa pensar que «no hi hauria cap risc en allò que un fa normalment a la platja, que és banyar-se i prendre el sol». Per contra, sí que tindria sentit portar-la a l'entrada a la platja o si es fa un passeig, ha afegit. Segons ha dit Llebaria, ja s'està treballant en un document de preguntes freqüents que aclareixi els dubtes respecte la normativa.

La compareixença d'aquest matí

El Govern ha anunciat aquest dimecres que aquelles persones majors de sis anys tindran l'obligatorietat de dur mascareta a la via pública, en espais a l'aire lliure o en interiors oberts al públic amb independència de si es pot mantenir la distància física. La mesura, que arriba després dels rebrots de coronavirus que s'han produït a la comarca del Segrià.

Durant la compareixença per comunicat aquest acord del Procicat, també s'ha informat que l'incompliment de la mesura se sancionarà amb una multa econòmica de 100 euros. En aquest sentit, les sancions per l'incompliment de la mesura es regularan per la Llei de Salut Pública, malgrat que la consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que la voluntat «no és la sanció» sinó que la ciutadania «sigui conscient de la importància de dur la mascareta».

Balanç d'avui a Espanya

Després que ahir es produís una pujada d'uns 50 de contagis, el Ministeri de Sanitat ha fet públic un nou informe sobre l'evolució de la pandèmia del coronavirus al nostre país. Després dels 124 positius de l'últim balanç de dilluns, avui s'ha produït una important pujada en detectar 257 casos nous. El total de contagiats ascendeix a 252.513 arreu d'Espanya.


Comentaris

envia el comentari