YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El positiu d'un pres traslladat de Saragossa a Lleida obliga a aïllar 83 reclusos d'una presó aragonesa

L'intern, que va arribar al Segrià durant el cap de setmana, estarà ingressat a l'infermeria del Centre Penitenciari Ponent durant dues setmanes

Pla general de l'entrada al Centre Penitenciari Ponent de Lleida
L'intern que ha provocat l'aïllament de 83 presos a la presó de Zuera va ingressar al Centre Penitenciari Ponent durant el cap de setmana. | ACN

Un total de 83 presos del centre penitenciari de Zuera, a la província de Saragossa, han estat aïllats després de detectar un positiu en coronavirus en un intern, que va ser traslladat durant el cap de setmana des del centre penitenciari aragonès a la presó de Lleida. Així mateix, el pres infectat restarà ingressat en aïllament al mòdul d'infermeria durant dues setmanes, tal com marquen els protocols.

Segons han explicat fonts penitenciàries, l'intern va donar positiu en la prova que li van realitzar en el moment d'ingressar al Centre Penitenciari Ponent de la capital del Segrià, seguint els protocols marcats davant la Covid-19. Confirmat el resultat positiu, s'ha comunicat als responsables de la presó de Zuera, que han procedit a l'aïllament dels 83 reclusos que compartien mòdul amb el pres infectat.

Així mateix, s'ha procedit a realitzar una prova PCR a l'intern que compartia cel·la a la presó aragonesa amb el pres que ha donat positiu, així com al que ha ocupat el seu lloc a la cel·la. Una vegada que es coneguin els resultats, es decidirà quines noves mesures adoptar, han indicat a Europa Press fonts consultades de la Delegació del Govern d'Espanya a l'Aragó.

Suspeses les comunicacions a la presó de Lleida

El passat dilluns, el Departament de Justícia va decretar la suspensió de les comunicacions al Centre Penitenciar Ponent de Lleida mentre duri el confinament perimetral del Segrià pels rebrots de la Covid-19 a la comarca. Es tracta de les visites de familiars i amics per locutori, que es fan a través d’un vidre i un intèrfon, i dels vis a vis, que són les que impliquen contacte directe entre les persones internes i les que les van a veure.

Les famílies tampoc podran ser ateses al centre ni s’hi podran desplaçar per portar paquets ni fer transferències de manera presencial als comptes de peculi, que són els diners de què poden disposar els interns a l’interior del centre per comprar en els economats. La interrupció de les comunicacions es compensa amb el sistema de videotrucades. El centre ofereix la possibilitat de doblar el nombre de trucades telefòniques, de 10 a 20 setmanals, com es va fer durant l’estat d’alarma.

Els permisos aprovats per als presos que han complert la primera quarta part de la pena han quedat ajornats. Queden aturats igualment com a mesura preventiva els trasllats que tinguin com a origen o destí el centre penitenciari lleidatà, mentre que els nous ingressos hauran de romandre en quarantena durant 14 dies. Aquest període d’aïllament sanitari s’aplicarà també als interns que hagin de fer sortides als jutjats o a l’hospital, o per anar a treballar.


Comentaris

envia el comentari