Les 4 comunitats d'Espanya on han pujat molt els contagis en les últimes hores

Concentren més de les meitat dels nous casos

Hospital de campanya a l'hospital Arnau Vilanova de Lleida
Aragó i Catalunya lideren l'augment de casos | CatalunyaDiari

Sanitat ha fet públic un nou informe amb dades sobre la pandèmia de coronavirusa Espanya, i com era d'esperar, ja es comença a notar l'efecte dels rebrots.

En les últimes 24 hores s'han doblat el nombre de nous casos positius detectats a Espanya. I és que, mentre aquest dimarts es van detectar 124 nous positius, la xifra s'ha doblat aquest dimecres. Els nous contagis comunicats pel ministeri han estat 257, la majoria d'ells en quatre comunitats concretes.

La que més casos ha notificat a les últimes 24 hores ha estat Aragó, concretament amb 60 casos. La majoria d'ells es concentren a la província d'Osca i sobretot a les comarques de la Llitera, Baix Cinca i Cinca Mitjà. Cal recordar que estar 3 al costat de Baix Aragó-Casp (Saragossa) segueixen en fase 2 a l'espera del que decideix el govern autonòmic els propers dies.

La segona comunitat amb més contagis registrats aquest dimecres és Catalunya, en la qual la Generalitat n'ha reportat un total de 52. D'aquests, molts es concentren a la província de Lleida, que acumula més de 15 rebrots. En aquesta província segueixen confinades les 200.000 persones residents a la comarca de Segrià.

Segueixen Galícia i Madrid 

El tercer gran punt de contagis de les últimes hores ha estat Galícia. La Xunta confirmava 35 nous casos aquest dimecres. Bona part d'ells es situaven a la comarca de Lugo d'A Mariña. Com al Segrià, aquí 80.000 persones han tornat al confinament encara que de moment breu, ja que està previst que s'aixequi el divendres i que per tant puguin anar a votar.

La quarta comunitat on s'ha registrat un major augment de casos a Madrid, amb 35 contagis nous. Encara que aquí fins al moment només s'ha detectat un brot amb 7 positius, la gran mobilitat fa que els casos continuïn sense baixar.

A la resta de comunitats s'han distribuït de la següent manera: Andalusia (28), País Basc (12), Extremadura (10) i Comunitat Valenciana (7). El segueixen Múrcia, amb sis casos detectats en les últimes 24 hores, Navarra (4), Castella-la Manxa (2), Castella i Lleó (2) Astúries (1), Balears (1), Cantàbria (1) i la Rioja (1).


Comentaris

envia el comentari