Hospital de Campanya a Lleida aixecat pel SEM

El Govern descarta, per ara, el confinament total al Segrià

Ho ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya  descarta, ara per ara, el confinament total a la comarca del Segrià, malgrat que els contagis semblen anar 'in crescendo', segons les dades dels darrers dies. Ara per ara, doncs, la consellera Vergés descarta prendre aquesta mesura a l'espera de les decisions que es puguin prendre en les properes hores i dies.

Salut calcula que falten 70 professionals sanitaris per poder atendre un augment de casos de covid-19 al Segrià

El gerent territorial de l'ICS a Lleida i de Gestió de Serveis Sociosanitaris, Ramon Sentís, ha explicat que tot i que l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida està preparat per destinar una tercera planta a malalts de covid-19, falten professionals per atendre'ls. En concret ha xifrat en 20 els facultatius que es necessitaria al Segrià si segueixen augmentant els casos de coronavirus, entre metges de família, comunitària i especialitats de pacients crítics. També 50 professionals d'infermeria per donar servei tant a l'hospital com a l'Atenció Primària. Sentís ha anunciat també que «en les pròximes hores» l'hotel Nastasi de Lleida tornarà a funcionar com a hotel Salut.

Sentís  ha reconegut que si augmenten els casos de coronavirus que requereixen hospitalització «tindríem dificultats serioses per atendre'ls a nivell de personal». «El brot ha arribat abans de temps i ens ha agafat a contrapeu», ha dit. Assegura, però, que actualment el sistema sanitari de Lleida  no està saturat tot i que puntualitza que podria estar-ho els pròxims dies si no arriba més personal i no es comencen a derivar pacients a d'altres hospitals.

En aquest sentit ha anunciat que espera que els trasllats es puguin començar a fer en 24 hores a altres centres sanitaris catalans de Barcelona, Reus, Tarragona o Igualada, entre d'altres perquè els llits per pacients covid destinats en tres clíniques privades de Lleida estan plens. Actualment entre les tres clíniques (Vithas, Perpetuo Socorro i Aliança) i els dos hospitals lleidatans hi a 69 hospitalitzats, 9 dels quals estan a les UCI de l'Arnau de Vilanova i el Santa Maria de Lleida.