El Govern descarta, per ara, el confinament total al Segrià

Ho ha anunciat la consellera de Salut, Alba Vergés

Hospital de Campanya a Lleida aixecat pel SEM
Treballadors de l'Arnau de Vilanova han assenyalat que la situació ja s'assembla al març | Cedida

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya descarta, ara per ara, el confinament total a la comarca del Segrià, malgrat que els contagis semblen anar 'in crescendo', segons les dades dels darrers dies. Ara per ara, doncs, la consellera Vergés descarta prendre aquesta mesura a l'espera de les decisions que es puguin prendre en les properes hores i dies.

Salut calcula que falten 70 professionals sanitaris per poder atendre un augment de casos de covid-19 al Segrià

El gerent territorial de l'ICS a Lleida i de Gestió de Serveis Sociosanitaris, Ramon Sentís, ha explicat que tot i que l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida està preparat per destinar una tercera planta a malalts de covid-19, falten professionals per atendre'ls. En concret ha xifrat en 20 els facultatius que es necessitaria al Segrià si segueixen augmentant els casos de coronavirus, entre metges de família, comunitària i especialitats de pacients crítics. També 50 professionals d'infermeria per donar servei tant a l'hospital com a l'Atenció Primària. Sentís ha anunciat també que «en les pròximes hores» l'hotel Nastasi de Lleida tornarà a funcionar com a hotel Salut.

Sentís ha reconegut que si augmenten els casos de coronavirus que requereixen hospitalització «tindríem dificultats serioses per atendre'ls a nivell de personal». «El brot ha arribat abans de temps i ens ha agafat a contrapeu», ha dit. Assegura, però, que actualment el sistema sanitari de Lleida no està saturat tot i que puntualitza que podria estar-ho els pròxims dies si no arriba més personal i no es comencen a derivar pacients a d'altres hospitals.

En aquest sentit ha anunciat que espera que els trasllats es puguin començar a fer en 24 hores a altres centres sanitaris catalans de Barcelona, Reus, Tarragona o Igualada, entre d'altres perquè els llits per pacients covid destinats en tres clíniques privades de Lleida estan plens. Actualment entre les tres clíniques (Vithas, Perpetuo Socorro i Aliança) i els dos hospitals lleidatans hi a 69 hospitalitzats, 9 dels quals estan a les UCI de l'Arnau de Vilanova i el Santa Maria de Lleida.


Comentaris

envia el comentari