El Segrià alenteix l'increment de nous casos de Covid-19, però suma 33 nous contagiats

Des del passat 22 de juny no s'ha produït cap defunció per coronavirus a la comarca lleidatana

Hospital de campanya a les afores de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, el 6 de juliol del 2020
La comarca del Segrià ha registrat 33 nous positius respecte al balanç d'ahir. | CatalunyaDiari

La comarca del Segrià, confinada des del passat dissabte a conseqüència dels rebrots detectats, ha sumat 33 nous positius per Covid-19 respecte de l'últim balanç i acumula 2.648 casos des de l'inici de la pandèmia (341 a residències de gent gran). La retrospectiva mostra 17 casos de dimarts, 27 de dilluns i 64 de diumenge, tot i que aquestes xifres poden anar creixent en els nous balanços del Departament de Salut. El pic de casos declarats en els últims dies va ser divendres, amb 134, seguit de dijous, amb 112.

En els últims tres dies, segons informa Salut, no s'ha detectat cap nou cas en residències de gent gran de la comarca. L'últim dia que se'n van detectar va ser dissabte 4, amb nou casos positius. Pel que fa a les defuncions, la comarca es manté en les 136 persones mortes, entre confirmats i sospitosos. L'última mort es va registrar el 22 de juny. Del total de morts, 54 són en geriàtrics, 75 en hospitals o centres sociosanitaris, quatre en domicilis i tres no classificats.

En relació amb la regió sanitària de Lleida, el número de positius creix en 35 persones, arribant a la xifra total de 4.076. De moment, s'han detectat 18 casos corresponents a dimarts 7 de juliol, 30 corresponents al 6 de juliol, 71 al 5 de juliol i 72 al 4 de juliol. Pel que fa a les dades a tota Catalunya, els casos positius de coronavirus s'han incrementat en 288, 152 dels quals s'han diagnosticat a Barcelona ciutat.

Els brots al Segrià pugen a 15

Als 14 brots ja registrats a la comarca del Segrià (10 empreses fructícoles, 2 residències, 1 alberg i un bloc de pisos de Lleida), se suma un altre en una empresa hortofructícola i per tant en aquest sector ja en són 11.

La gerent de les regions sanitàries de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, ha explicat que ara com ara no es tenen dades concretes d'aquest nou brot a la comarca perquè el cas està en estudi.


Comentaris

envia el comentari