ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.546 nous contagis, però el risc de rebrot i la positivitat segueixen baixant

Salut aconsegueix 260 professionals sanitaris per lluitar contra els rebrots de Lleida

Es tracta de personal d'altres hospitals com de treballadors del mateix Arnau de Vilanova que han renunciat a les seves vacances

Coronavirus 2020
La crida feta pel Departament de Salut ha estat resposta per 260 professional sanitaris. | ACN

260 professionals sanitaris han respost la crida feta des del Departament de Salut per treballar a Lleida i donar suport a l'emergència sanitària que suposen els brots detectats. El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha explicat que es tracta tant de personal d'altres centres sanitaris com de treballadors del mateix Hospital Arnau de Vilanova que han renunciat a fer les seves vacances quan els tocava.

Així mateix, Comella també ha anunciat que es derivaran pacients crítics a altres centres sanitaris catalans en cas que sigui necessari perquè l'Arnau «no acabi patint més del compte» i «per evitar viure una situació de col·lapse». El director del CatSalut ha afegit que s'està treballant per protegir especialment les 40.000 persones considerades vulnerables de les 200.000 confinades al Segrià.

Efectius suficients per respondre als rebrots del Segrià

Comella considera que els 260 efectius seran suficients per donar resposta als rebrots del Segrià i demana que se segueixin extremant les mesures de seguretat. Actualment, el departament de Recursos Humans, ha explicat, està contactant amb aquests professionals sanitaris i s'aniran incorporant «quan siguin necessaris», tant a l'Arnau com als Centres d'Atenció Primària.

Pel que fa a possibles derivacions de pacients crítics a altres hospitals, Comella ha explicat que es traslladaran a diversos centres hospitalaris de Catalunya, prioritzant aquells que estiguin més a prop de les famílies. Tot i que es podrien derivar pacients de tota mena, el director del Servei Català de la Salut ha dit que principalment es traslladaran pacients que no estiguin afectats per la Covid-19.

40.000 dels 200.000 habitants del Segrià són persones «de risc»

Comella ha recordat que a la comarca del Segrià hi ha uns 200.000 habitants i que 40.000 d'aquests estan considerants vulnerables, i per tant «població de risc», sigui per edat sigui per patologies prèvies. És per això, ha dit, que engegaran accions «proactives» per protegir-los «al màxim».

Pel que fa a l'ús de la mascareta, Comella ha assegurat que al Segrià és obligatòria des de dissabte, quan es va confinar la comarca, i que es farà extensible a tot Catalunya, independentment de la distància de seguretat.


Comentaris

envia el comentari