Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Jordi Pujol Ferrusola hauria evadit més de nou milions d'euros a Mèxic i Panamà

Hisenda sospita que el capital s'ingressava a través de l'empresa hispanoamericana de l'andorrà Francesc Robert Ribes

Jordi Pujol Ferrusola hauria evadit més de nou milions d'euros a Mèxic i Panamà | Blogger

Hisenda sospita que Jordi Pujol Ferrusola, el primogènit del president Pujol, hauria evadit més de 9 milions d'euros a través d'una empresa del Panamà, propietat de l'exdirector de la televisió d'Andorra, Francesc Robert Ribes.

Segons ha avançat el mitjà digital 'Vozpópuli' i ha confirmat 'el Periódico', un informe de l'Agència Tributària espanyola evidenciaria «ingressos sense justificar» a l'empresa Claremont Comercial Corp, entre els anys 2006 i 2010; un total de 9.124.439 euros que un cop a Panamà, s'haurien desviat de nou a l'empresa mexicana Comercializadora Haklaab.

Tal com apunten les fonts dels mitjans citats,  la relació d'aquest capital amb Jordi Pujol Ferrusola s'establiria a partir de la declaració que Ribes va fer a l'Audiència Nacional, durant el judici del 'Cas Pujol'. L'empresari andorrà hauria explicat que Pujol Ferrusola «ingressava les quantitats en algun compte bancari a nom de Claremont i posteriorment des d'aquest les transferia a 'Comercializadora Haklaab».

L'octubre del 2018, el magistrat de l'Audiència Nacional, José de la Mata, va demanar justificacions a Pujol Ferrusola pels ingressos a l'empresa panamenya, però ara com ara, no s'ha presentat cap mena de justificació. D'aquesta manera,  Hisenda considera que tots aquests diners eren un increment injustificat de patrimoni a efectes de l'IRPF.

Noves investigacions a Andorra

A partir de l'informe d'Hisenda, i tal com ha avançat 'el Mundo', el jutge De la Mata, ha demanat a les autoritats andorranes que requereixin a Andbank, Credit Andorrà, Banc Sabadell d'Andorra y Banca Privada de Andorra, tota la informació dels «comptes que haguessin estat oberts en les que Francesc Robert Ribes figuri com a titular, apoderat o drethavent»; tot plegat amb l'objectiu d'esclarir les relacions definitives amb el capital de Jordi Pujol Ferrusola.

Després de cinc anys de l'escàndol del 'Cas Pujol', Jordi Pujol Ferrusola segueix en llibertat, després de només estar vuit mesos a presó, de l'abril al desembre del 2017, acusat d'ocultar el seu patrimoni i evadir impostos. Tot i que en un primer moment la fiança per sortir de la presó es va situar en 3 milions d'euros, ben aviat es va rebaixar als 500.000 euros, quan es va fer efectiu el pagament.

També et pot interessar...

  • L'ex de Jordi Pujol Jr. assegura que ho ha «perdut tot»
  • Artur Mas hauria de tributar els diners rebuts de la Caixa de Solidaritat
  • L'Audiència Nacional imputa l'exgerent de TV3 pel finançament irregular de CDC