Jordi Pujol i Marta Ferrusola, la seva dona, caminant

Jordi Pujol i Marta Ferrusola, positius per coronavirus

L'expresident i la seva esposa es mantenen confinats

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, i la seva esposa, Marta Ferrusola, han donat positiu per coronavirus, segons ha explicat 'El Món'. Pujol i Ferrusola, de 90 i 85 anys, respectivament, es mantenen confinats i no es coneixen, per ara, detalls sobre el seu estat de salut, malgrat que les primeres informacions apunten que es troben «bé». La detecció de la malaltia es va produir fa uns dies.

La notícia ha generat certa preocupació a causa de l'avançada edat del matrimoni i, en especial, pel delicat estat de salut de Ferrusola, que el passat mes d'agost va patir una caiguda a la seva segona residència de Queralbs, al Ripollès, i va haver de ser traslladada d'urgència a un centre hospitalari. Ferrusola va estar en coma i ingressada durant mesos, i de fet encara es troba convalescent. A això s'ha de sumar que, ara fa dos anys, a l'esposa de Jordi Pujol se li va detectar la malaltia d'Alzheimer.

Jordi Pujol i Marta Ferrusola, apartats de la vida pública des de fa anys

El fet que Jordi Pujol i Marta Ferrusola hagin contret el coronavirus s'ha conegut aquest dimecres, 20 de gener, després d'una etapa de molts mesos sense notícies de qui va ser president de la Generalitat entre 1980 i 2003 i de la seva esposa. Després de la seva retirada de la política, coincidint amb el seu adeu de la presidència de la Generalitat, Pujol va mantenir la seva activitat intel·lectual i la seva presència en determinats fòrums polítics —a més dels esdeveniments del seu partit—, això sí, en una segona línia i en base al seu paper institucional com a expresident del país.

La confessió, el juliol de 2014, que la família Pujol Ferrusola mantenia una sèrie de diners no regularitzats a l'estranger des de l'any 1980, va fer que la Generalitat retirés a Jordi Pujol els honors i les prerrogatives que legalment li pertocaven com a expresident. Les aparicions públiques de l'expresident de la Generalitat, en els darrers set anys, han minvat de manera clara. El matrimoni Pujol Ferrusola també s'ha vist afectat per les diverses controvèrsies judicials en què s'han vist involucrats alguns dels fills de la família: Jordi Pujol Ferrusola i Oriol Pujol Ferrusola, per exemple, han complert penes de presó per diversos casos.