Jorge López i la guerra a Kiev

Jorge, l'espanyol atrapat a Ucraïna i a qui l'embaixada no ajuda: «Em toca resar»

L'exfutbolista de València, Mallorca i Vila-real fa un mes que viu a Ucraïna

La comunitat espanyola d'Ucraïna és més aviat escassa. I és que només hi resideixen 400 espanyols. Un d'ells, de fet, és Jorge López, exfutbolista de València, Vila-real, Saragossa i Racing de Santander. 

La guerra ha esclatat i a persones com al Jorge, els ha enxampat treballant. L'exjugador de Valencia i Vila-real entre altres, encara espera que l'ambaixada es comuniqui amb ell.

«Ahir vida normal, avui la guerra»

La guerra de Rússia amb Ucraïna ha agafat de ple a Jorge López. El conflicte va esclatar dijous a la nit mentre que el dia abans havia treballat amb normalitat.

Jorge López a la seva presentació amb el FC Kryvbas
Jorge López a la seva presentació com a director de l'acadèmia | FC Kryvbas

L'exfutbolista va viatjar el 15 de gener a Ucraïna per treballar al FC Kryvbas. El club es troba a la ciutat de Kryvyi Rih, localitat a més de 400 quilòmetres de Kíev.

Jorge López va acceptar el càrrec com a director de l'acadèmia fa un mes. I de moment, sembla que encara no podrà sortir del país.

No sap quan tornarà a casa

El club li ha recomanat marxar d'aquí dos o tres dies. És inviable passar per les fronteres, totalment col·lapsades. 

La ciutat on viu encara no ha estat atacada. Jorge López declara que té por que la guerra vagi a més; és a dir, que Rússia ataqui a la població civil.

Jorge López quan jugava a futbol
Jorge López quan jugava amb el Valencia | Twitter

L'exjugador del Valencia comparteix les seves vivències amb un traductor. El seu company té tota la seva família a Elx i també vol tornar l'abans possible a Espanya. Des de l'ambaixada espanyola encara no s'han posat en contacte amb cap dels dos.

Les últimes setmanes des de la seva arribada, Jorge ha viscut amb tota normalitat. El FC Kryvbas, en tot moment, ha emparat per viure rutinàriament.

L'exfutbolista de 43 anys compara les últimes 48 hores amb l'inici de la pandèmia a Espanya. Molt de pànic, supermercats plens i caixers i gasolineres plenes.