Els seguidors de Jorge Rey tenen un interès especial per conèixer més detalls sobre un tema concret. Però el jove burgalès ja els deixa entreveure que «són només interessos» el que hi ha darrere aquesta qüestió.
«Hi ha alguns que em pregunten pel canvi climàtic», indica el jove aficionat a la meteorologia. Li transmeten la seva preocupació perquè hi ha «coses que comparteixes que ens deixen commoguts», li asseguren.
Per explicar amb més deteniment aquesta qüestió tan delicada recorre a casos pràctics. Un és «la plataforma de gel de l'Antàrtida, que va créixer uns 5.305 quilòmetres quadrats entre el 2009 i el 2019». En alguns punts «ha decrescut i per altres costats han augmentat força aquestes plataformes».
També posa com a exemple el que va passar a l'Àrtic, on «vaixells russos van tenir problemes per navegar a causa del gel». No s'oblida de Groenlàndia, on «un nucli de gel perdut revela que la majoria d'aquest territori era verda fa 416.000 anys».
Sense necessitat d'anar-se'n tan lluny, també va posar el focus a Alemanya, que va experimentar un «fet poc comú a l'estiu, una pedregada increïble». Fins i tot «ha hagut de ser retirada amb màquines», en una situació que va definir d'«esgarrifosa».
Es recolza en la versió d'un científic
Jorge Rey ha volgut compartir amb els seguidors del canal de YouTube la intervenció d'un conegut científic. Es tracta del Premi Nobel de Física 2022, John Clauser. En una conferència va dir que «el món està saturat de pseudociència, de mala ciència, de desinformació i del que anomenaré tecnoconservadors».
Va continuar dient al missatge que va compartir el jove que «amb promoció i publicitat, la percepció de la veritat es converteix en veritat. La seva promoció per part d'empreses comercials s'anomena màrqueting».
Ha afegit que «recentment la Fundació Nobel ha format un nou panell per tractar el tema del clima». Aquest científic considera que «estan cometent un gran error amb aquest esforç». Entén que «l'IPCC és una de les pitjors i perilloses fonts de desinformació».
Conclou dient que «el canvi climàtic», al contrari del que molts proclamen «no està en crisi». I no ho diu qualsevol, aquestes paraules surten de la boca de tot un premi Nobel.
Jorge Rey revela per què hi ha tant interès a promocionar el canvi climàtic
Jorge Rey també va voler fer referència a unes declaracions efectuades pel doctor John Clauser. «La ciència del clima ha fet metàstasi en una pseudociència periodística de xoc massiu», va assegurar en un comunicat.
El burgalès indica que el científic «va declarar que no hi ha crisi climàtica». Fins i tot destaca que «l'augment de les concentracions de CO2 resulten beneficioses per al món. És el que diu ell», aclareix el jove al canal.
En qualsevol cas, incideix que «la veritat veritable es pot veure a través de l'observació dels fenòmens naturals. Cosa que deixa per sorprendre'ns», apunta Jorge Rey.
D'alguna manera aquesta teoria coincideix amb la seva, que s'inspira sobretot en el comportament dels insectes, animals i les cabanyoles . Explica que queda clar que «l'humà afecta aqüífers, la fauna i flora» i fins i tot els mateixos humans.
Es recolza en la tesi d'aquest expert per donar el punt de vista sobre aquest tema tan controvertit. «El doctor diu que hi ha coses sobre les quals es parla del canvi climàtic que són interessos econòmics, corrupció», afegeix.
Sens dubte, es tracta d'una qüestió que sempre ha provocat molt de debat. Hi ha moltes teories sobre els efectes del canvi climàtic . Una prova són les variacions meteorològiques que suportem durant l'any. Però les paraules d'aquest científic poden fer variar el punt de vista de molts.