Imatge dels Mossos d'Esquadra patrullant a la plaça de la Bonanova, a Barcelona

Els Mossos revelen què has de fer amb la persiana de casa si vols evitar un ensurt

La policia catalana alerta dels possibles incidents

No és cap mentida que les ciberestafes cada cop són més freqüents i més creïbles. Són moltes les estafes que fan els delinqüents i, cada cop, van adquirint més experiència. Una experiència que, sens dubte, ens perjudica a nosaltres, les víctimes.

La realitat és que cada cop els estafadors arriben a més tipus de públic. Ja no se centren només en les persones més vulnerables i les menys assabentades en tecnologia, sinó que són capaços d'estafar a tothom, fins i tot als joves que han nascut amb ella. 

Des que ha començat el període estival, els Mossos d'Esquadra no deixen de compartir missatges i consells per evitar caure en les estafes, o sobre com bloquejar els números fraudulents.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

L'últim avís dels Mossos

El darrer avís que ha fet el cos de la policia catalana ha estat aquest dijous, 17 d'agost. Un avís on han deixat de banda les ciberestafes i s'han centrat en els robatoris 'tradicionals'. De fet, aquest dimarts, 15 d'agost, la policia ja va alertar sobre el perill de les aglomeracions, ja que en aquests espais els lladres aprofiten per robar-te sense que te n'adonis.

Ara, però, l'avís és diferent. Sovint ens oblidem dels robatoris més 'tradicionals' i, aquests, encara perduren. És per això que, la policia catalana ha volgut recordar la importància de tancar bé casa nostra quan marxem de vacances o passem diverses hores fora de casa.

«Els lladres poden entrar al teu pis amb una radiografia o escalant. Si fa calor o vols ventilar, ajusta les persianes de l'estança i retira els elements que puguin facilitar l'escalada. No oblidis tancar la porta amb clau», ha indicat el cos de seguretat.

Les tècniques que fan servir els lladres per entrar a les llars de les persones són diverses, i se les enginyen tant com poden per poder entrar a casa teva i extreure't els diferents elements. Les radiografies o les targetes són alguns dels elements que fan servir per obrir les portes, però també poden saltar per la finestra i entrar. Per això, s'ha d'anar amb molt de compte.

Aquest, no és l'únic avís que ha emès la policia catalana. De fet, durant tot el que portem de període estival han anat alertant dels diferents casos de ciberestafes, i sobre diferents recomanacions per tal d'evitar caure en les diferents trampes.